BIHAMK/ Pojačana frekvencija vozila

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća uz pojačanu frekvenciju vozila po pretežno mokrom kolovozu.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone zemlje ili kamenja i savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema GP Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Kroz tunel Crnaja na putu Konjic-Jablanica do sutra, 3. maja do 7 sati saobraća se dvosmjerno. Od sutra, 3. maja od 7 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima ( od 22 do 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Povodom Međunarodnog praznika rada zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine. Zabrana je na snazi do večeras do 24 sata na teritoriji RS, a do sutra, 3. maja do 24 sata na teritoriji Federacije BiH, objavio je BIHAMK.

(FENA) D. V.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU