BIHAMK: Vožnju prilagoditi uslovima na putubihamk: vožnju prilagoditi uslovima na putu
FOTO: Web

U Bosni povremeno pada slabiji snijeg, a ugaženog snijega na kolovozu ima na putnim pravcima: Ripač-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj), Ključ-Sanski Most, Glamoč-Mlinište, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), Sarajevo-Rogatica (Romanija) i Trnovo-Foča (Rogoj). U ostalim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu. Skrećemo pažnju na odrone kamenja na kolovoz.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na sanaciji magistralnog puta Stolac-Hutovo izvode se u reonu mjesta Cerovica, a saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
Prethodni članakU BiH danas oblačno vrijeme

avatarIzvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU