Bil Gejts savjetuje: Evo kada dati telefon djeci

Suosnivač Majkrosofta Bil Gejts otkrio je u kom uzrastu je dozvolio svojoj djeci da imaju mobilne telefone. Stručnjaci i roditelji tvrde da dejca provode previše vremena za ekranima, jer jednom kada djetetu dozvolite da ima telefon, u suštini, nema povratka.

Bil Gejts, čija djeca sada imaju 27, 24 i 21 godinu, rekao je nedavno za Mirror da svojoj djeci nije davao mobilne telefone dok nisu napunili 14 godina.

Mada nekim roditeljima ovo može izgledati teško, izvještaj koji je napravila platforma “Kids & Tech”, otkriva da da je prosječna starost kada djeca dobijaju svoje prve telefone 10,3 godina.

Kada su njegova djeca dobila telefone, nastavio je Gejts, bio je prilično tradicionalan kada su u pitanju mjere ograničenja i zabrana, jer im nije bilo dozvoljeno da telefone koriste za stolom, već samo u svrhu domaćeg zadatka ili učenja.

Zanimljivo, čak je zabranio svojoj djeci da koriste Apple proizvode u domaćinstvu zbog rivalstva sa Stivom Džobsom. Takođe, suosnivač Majkrosofta je nametnuo ograničenje vremena pred ekranom kada je njegova ćerka počela da pokazuje znake zavisnosti od video-igara još 2007. godine.

BONUS VIDEO:

Bil Gejts savjetuje: Evo kada dati telefon djeci appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU