Bill Clinton otkrio zašto je započeo aferu s Monicom Lewinsky (VIDEO)

Clinton, koji je u to vrijeme bio predsjednik države, upustio se u vezu s Lewinsky koja je tad imala 22 godine i bila stažistica u Bijeloj kući

Bivši američki predsjednik Bill Clinton progovorio je o svojoj aferi s Monicom Lewinsky, pri tome otkrivši svoje razloge zbog kojih je započeo seks aferu i izrazivši žaljenje što je njegovoj bivšoj ljubavnici ta afera obilježila život.

“Napravio sam to da sebi pomognem oko svoje anksioznosti. Bio sam pod velikim pritiskom”, rekao je i dodao da mu je afera pomogla da se suoči s razočarenjima i životnim strahovima, prenosi CNN.

Clinton je o tome pričao u novom dokumentarcu Hillary koji prati život njegove supruge.

Hillary se također dotaknula priče o aferi i rekla da je u to vrijeme bila “slomljena”, no da je ipak odlučila ostati uz muža. Prema svjedočenju Lewinsky, Hillary je barem sedam puta bila u Bijeloj kući kada su ona i tadašnji američki predsjednik imali seksualno odnose u Ovalnom uredu. Priznala je da je takvih “susreta” s Clintom bilo devet puta u periodu od 1995. do 1997.

“Svi mi imamo teret u životu i ponekad napravimo stvari koje ne bismo trebali. Bilo je užasno to što sam učinio”, rekao je Bill.

Clinton, koji je u to vrijeme bio predsjednik države, upustio se u vezu s Lewinsky koja je tad imala 22 godine i bila stažistica u Bijeloj kući. Kad se doznalo za aferu, izbio je veliki skandal, a on je to dugo vremena poricao.

Lewinsky nakon što je skandal izbio u javnost

Lewinsky je posljednjih godina često govorila o njihovoj aferi, te o tome kako je ona uticala na njen život.

Na pitanje kako je sebi dopustio takav rizik, Clinton je odgovorio:

“Niko ne misli da ulazi u rizik. Kad ljudi rade glupe stvari, ne razmišljaju svjesno da će ući u neodgovoran rizik. Ne misle: ovo je loše za moju porodicu, moju zemlju, ljude koji rade za mene. Ne događa se tako.”

“Osjećao sam kao da sam bio u 15. rundi bokserskog meča i pojavilo se nešto što mi je odvuklo pažnju od toga. To se dogodilo. Bilo je to loše, no nije da sam razmišljao: idem napraviti najgluplju stvar koju mogu. Ovo nije opravdanje, ovo je objašnjenje. Bilo je grozno. Osjećam se užasno zbog toga”, ispričao je Clinton.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU