Bivša državna tajnica srpskog MUP-a skrivala dokaze za ubojstvo u centru Beograda? – TNTPortal

Za Dijanu Hrkalović u optužnom se prijedlogu navodi da je remetila istragu u slučaju ubojstva Vlastimira Miloševića u centru Beograda 2017. godine

Bivša državna tajnica srpskog MUP-a, Dijana Hrkalović, sabotirala je istragu u razotkrivanju ubojstva Vlastimira Miloševića, koje je šokiralo Beograđane još 2017. godine. Još u rujnu prošle godine završila je iza rešetaka zbog sumnje da skriva dokaze protiv Veljka Belivuka zvanog ‘Velja Nevolja’, a sad se navedeno nalazi u optužnom prijedlogu Tužiteljstva za organizirani kriminal, pišu 24sata.hr.

Radi se o zloglasnom ubojstvu u centru Beograda 30. siječnja 2017. godine, u Srbiji poznatijem kao ‘ubojstvo na tramvajskim šinama’, u kojem su bili osumnjičeni Veljko Belivuk (Velja Nevolja) i Marko Miljković. Dijana Hrkalović optužena je da je iskoristila svoj položaj u Upravi kriminalističke policije, a kasnije i položaj državnog tajnika MUP-a pri čemu je izdavala nezakonite naloge Dejanu Milenkoviću, načelniku Službe za specijalne istražne metode (SSIM) Uprave kriminalističke policije (UKP).

Kako piše srpski Kurir, Hrkalović je Milenkoviću naložila da ne dostavlja izvještaj i prikupljene dokaze s mobitela i SIM kartica Veljka Belivuka, kao i drugih osumnjičenih. ‘Velja Nevolja’ kao vođa zloglasnog krim klana upetljan je i u monstruozne zločine u slučaju ‘Kućica Djeda Mraza’, koje mu je bilo i skrovište za koje je mu je krtica iz policije javila da je razotkriveno. Procedura je naime zahtijevala da svi dokazni materijali budu predani sudu i tužiteljstvu koje je vodilo postupak, a Hrkalović je naredila da isti budu predani njoj.

Zbog toga je Milenković izdao naloge policijskim službenicima da nakon preuzimanja podataka s tri mobitela Velje Nevolje, kao i sa SIM kartica, podatke stave na CD koji je išao direktno njemu, pri čemu ih je on onda proslijedio Hrkalović.

Kako dodaje Kurir, drugi dio zadatka bilo je prekriti tragove, pri čemu je policijski službenik iz odsjeka za forenziku obrisao sve dokaze s mobitela i SIM kartica s računala, ali je sačuvanu kopiju elektronskog izvještaja proslijedio kolegi koji je sve dokaze s Belivukovih mobitela držao pod ključenm na radnom stolu na jednom hard disku.

Podaci su tako u ladici stajali godinu dana na naređenje Dijane Hrkalović, dok policijski službenik tvrdi da nije ni znao o čemu se radi. Dokaze je tražio Sud i Tužiteljstvo, ali je Milenković na službenikove upite da se traženi dokazi moraju predati, uvijek ponavljao da se radi o ‘nalogu tadašnjeg vrha Ministarstva unutrašnjih poslova za koji je zadužena Hrkalović i ministar Nebojšta Stefanović’, koji bi uvijek rekli da će ti predmeti biti stavljeni u proceduru ‘kad za to dođe vrijeme’.

Fatalnoj Dijani Hrkalović, u Srbiji prije poznatoj kao najmoćnijoj ženi srpske policije, prilikom pretresa njenog stana prošle godine, policija je pronašla oružje i uređaj za ometanje signala. U Srbiji je prozvana i ‘željeznom lady’ i ‘damom kamenog srca’, a srpski mediji svojevremeno su pisali i da je miljenica Aleksandra Vučića.

TNTPortal

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU