Bogić Bogićević povukao kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva

Kandidat za gradonačelnika Sarajeva Bogić Bogićević večeras je uputio pismo predsjedniku SDP-a BiH Nerminu Nikšiću u kojem ga obavještava o neopozivoj odluci da povuče kandidaturu za tu poziciju.

Bogićević je naveo da je ona očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima “Četvorke”, koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva.

Jasna, precizna i poprilično jednostavna procedura izbora novog rukovodstva Gradskog vijeća Sarajeva postala je nejasna, neprecizna i na kraju prekinuta. Očekivalo se da će Bogić Bogićević danas postati i zvanično prvi čovjek Sarajeva, ali od toga ništa. Zapelo je na izboru predsjedavajućeg V…

Smatra da je to nejedinstvo svojevrsna poruka da unutar “Četvorke” on nije poželjan kandidat za pomenutu odgovornu funkciju.

Bogićević je istakao da ne želi da narušavanje međustranačakih odnosa zbog njega, niti želi da se njegovo ime koristi u nedoličnim političkim i izbornim igrama, na šta je ličila današnja sjednica Gradskog vijeća Sarajeva.

Gost Federacije danas bio je Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde i poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo. O današnjoj sjednici Gradskog vijeća i izboru gradonačelnika Sarajeva kaže da je Četvroka izašla sa saopštenje o “asimovanju” od strane Abdulaha Skake i Ib…

– Zahvaljujem Socijaldemokratskoj partiji na povjerenju koje mi je ukazala kandidovanjem za gradonačelnika glavnog grada Bosne i Hercegovine. Posebno zahvaljujem onom dijelu javnosti koji mi je iskazao veliku podršku i poštovanje. Nažalost, ne mojom krivnjom, njihova očekivanja su iznevjerena – poručio je Bogićević.

federalna.ba/Fena

Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU