22.7 C
Sarajevo
Nedjelja, 26 lipnja, 2022

  Bolnica u Novoj Biloj bogatija za novi uređaj za dijagnostiku epilepsije

  Hrvatska bolnica “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj bogatija je za suvremeni video EEG uređaj, koji služi za dijagnosticiranje epilepsije i Parkinsonove bolesti.

  Bolnica je aparat dobila u okviru projekta “Interreg IPA-CBC HR-BA-ME182 NeurNet – Mreža za zbrinjavanje pacijenata s farmakorezistentnom epilepsijom i uznapredovalom fazom Parkinsonove bolesti”, čiji je vodeći partner Federalno ministarstvo zdravstva, dok su ostali partneri Hrvatski zavod za hitnu medicinu i Ministarstvo zdravlja Crne Gore piše Fena.

  Predstavnica Federalnog ministarstva zdravstva i menadžerica projekta Dženita Hukić kazala je da će zahvaljujući novoj opremi, vrijednoj gotovo 64.000 maraka, bolnica u Novoj Biloj moći pacijentima pružiti nove usluge.

  Neurolog u bolnici u Novoj Biloj Mirza Baručija naglasio je da se radi o završnoj fazi velikog međunarodnog projekta zahvaljujući kojem je ova medicinska ustanova dobila video EEG aparat, dok je, također uspostavljena video veza u okviru telemedicine sa UKC Tuzla, KBC Mostar i Kliničkom bolnicom Dubrava u Zagrebu.

  Na ovaj način će, kako je rečeno, biti olakšana dijagnoza epilepsija te omogućena daljnja edukacija zdravstvenih radnika.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU