16.6 C
Sarajevo
Utorak, 9 kolovoza, 2022

  Bosanska Gradiška danas je u suzama: Sahranjeni mladići koji su poginuli u udesu

  Odavno u Bosanskoj Gradiški, gdje je subota proglašena Danom žalosti zbog današnje sahrane Davora Mijatovića (18) i Miloša Švrake (18), učenika gradiške Tehničke škole koji su u četvrtak naveče poginuli u Vrbaškoj, u saobraćajnom udesu, nije vladala ovolika tuga.

  Na Tehničkoj školi, gdje je po saznanju za tragediju zavladao muk, zastave su spuštene na pola koplja a na vratima su dvije smrtovnice.

  Miloševi i Davorovi školski drugovi danas su u crnini raspoređeni na dva groblja, u Brestovčini gdje je u 13 sati sahranjen Davor Mijatović i u Bok Jankovcu, prigradskom naselju gdje je sat kasnije na vječni počinak ispraćen Miloš Švraka.

  Njihovi vršnjaci su u nepreglednim kolonama koje su se slile u ova dva naselja. Niko gotovo ništa ne govori, samo se na daleko čuju jecaji.

  Bosanska Gradiška je danas u suzama i bolu jer, kako nam je kazalo nekoliko mještana ispred table sa smrzovnicama, grad na Savi još od rata nije zadesila ovolika tragedija.

  “To su djeca na početku života. Najteže je njihovim roditeljima, braći, sestrama, rodbini ali je tuga uselila u srca svih stanovnika gradiškog kraja. Nama stalno gine mladost, loše vijesti prestižu jedna drugu. Nešto se mora učiniti da to prestane jer zajedno sa omladinom koja gine, život se gasi i za ostale. Priča se o crnim tačkama, to treba urediti što prije”, prenosi radiosarajevonekoliko stanovnika Gradiške za vreme sahrane Davora Mijatovića u Brestovčini.

    ‘Pitala je kada će ići kući...‘ – TNTPortal

  U udesu, gdje su poginula dvojica maturanata iz odjeljenja mehatronike, povrijeđena su još dva učenika iste škole. To su Miroslav K. i Marko S. Svi zajedno vraćali su se s treninga košarke u dvorani Osnovne škole u Vrbaškoj.

  davor mijatović i miloš švraka - undefined
   Davor Mijatović i Miloš Švraka

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU