11.6 C
Sarajevo
Srijeda, 7 lipnja, 2023

BOSANSKOHERCEGOVAČKOM PREDPREMIJEROM IGRANOG FILMA “AMANET” VEČERAS POČINJE FESTIVAL KULTURE U BUSOVAČI

Večeras će drugi međunarodni Festival kulture, Busovača 2022., otvoriti bosanskohercegovačka predpremijera igranog filma “Amanet” snimanog u produkciji AmfiTeatra, Hudhud produkcije i Preporoda Busovača, a isti  je u cjelosti sniman na području općine Busovača, u selu Podstijena.  Iako film i nije u potpunosti postprodukcijski završen,  predpremijera je poklon autora svome gradu za 16. august koji se obilježava kao Dan općine Busovača.

Sutra, 17. augusta,  programpočinjeod 19:00 sati saBalonkom, plesnomzabavomibalondžijom, a završavapredstavom za djecuBosanskogkulturnog centra TK  “Potraga za konačištem” u kojojigraju Elvis Ćatići Irfan Kasumović.  Ulaz za program za djecu je slobodan.

TrećunoćFestivalapremijernoćebitiizvedenapredstava “Ne žalimništa” u produkcijiAmfiTeatra,rađena po tekstu Mirze Begovića, a u režijiNusmiraMuharemovića.  Za ovupredstavuulaz je takođerslobodan.

ČetvrtunoćFestivalakulturepublici u Busovačiće se predstaviti hit komedijaPozorištaSlavija Beograd “Krevet za šestoro”, u režiji Mihaila Laptoševića.

Petu noćprogram festivalaće se održati u Kaćunima u amfiteatru, a publikaćeuživati u predstavi“Ne žalimništa”, AmfiTeatraBusovača. Isti dan I namjlađapublikaćeuživati u plesnimzbavama,druženjusabalondžijomiklovnom.

Festival zatvara hit komedija Dragana Marinkovića- Mace, “Kakva tije žena, takavti je život”, nakončega je planiranamuzičkazabavasa Romantic bendom.

Festival kultureorganizujeAmfiTeatarBusovača, a svi programipočinju od 21:00 sat, osimprograma za djecu. Ulaz za predstave “Potraga za konačištem” i “Ne žalimništa” je slobodan, dok je cijenaulaznica za ostalesadržaje 10,00 KM.  Sveinformacije u veziFestivalakulturemoguće je dobitiinaslužbenojfacebookstraniciAmfiTeatra, kaoinabrojtelefona  062 832 670.

GeneralnipokroviteljiFestivalakulture,Busovača, 2022., suOpćinaBusovačaiopćinskinačelnik, Ministarstvoobrazovanja, znanosti, mladih, kultureisporta SBK/KSB, doksuprijateljiFestivalakultureMisija OSCE-a u BiH, OsnovnaškolaKaćuni, MješovitasrednjaškolaBusovača, Studio Teatar, Kino Theatre Busovačaikompanija RMLH.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU