Bošković: Od ceste Neum-Stolac očekujemo veliki benefit (VIDEO)

Prometnica Stolac – Neum, čija se izgradnja privodi kraju, od velikog je značaja za Stolac, a načelnik te općine Stjepan Bošković očekuje da će taj infrastrukturni projekt biti zamašnjak ekonomskog razvitka

– Jedan od značajnijih projekata koji je u realizaciji, a koji nije oslonjen na proračun općine Stolac, je magistralna cesta M17.3 Mostar – Stolac – Neum koji od nas zahtjeva da žurno riješimo i prolaz kroz sam grad – kazao je u razgovoru za Fenu stolački načelnik.

Naglasio je kako bi posljednja dionica na cesti Neum – Stolac u dužini od 10 kilometara trebala biti završena početkom ljetne sezone. Nova cesta preplovit će vrijeme putovanja na more te oživjeti stolački kraj.

– Očekujemo veliki benfeit od ove prometne komunikacije jer ta cesta za nas je strateški infrastrukturni projekt budući da ona prolazi kroz Stolac i veže tu općinu s Neumom i Dubrovnikom. Nadam se da će otvaranjem granica ona biti vrlo aktivna u povezivanju Mostara, Stoca i Dubrovnika – optimističan je Bošković.

Bolja prometna povezanost omogućit će i bolje iskorištavanje turističkog potencijala tog kraja.

Načelnik Bošković podsjeća da su na području Stoca dvije nekropole stećaka (Boljuni i Radimlja) koje su pod UNESCO-ovom zaštitom.

Dodao je kako se nada da će 2021. godina biti turistički puno uspješnija od protekle u kojoj nije bilo organiziranog dolaska gostiju.

– Proteklu godinu iskoristili smo za “šminkanje” destinacija i njihovu obnovu. Mislim da dolazi bolje vrijeme za općinu Stolac i da će stati i ova pandemija, te da će Stolac kao turističko središte biti otvoren za sve posjetitelje. Mi ćemo biti destinacija gdje će turisti svraćati i nadam se vraćati, a cesta koja se gradi će nam uvelike pomoći iskoristiti taj svoj potencijal – poručuje Bošković.

Kada su u pitanju drugi projekti koji se provode na području Stoca, načelnik je kazao kako je pandemija usporila priljev novca u općinski proračun pa su samim time neki projekti zaustavljeni ili usporeni.

– Na prihodovnoj strani proračuna imamo dizbalans sredstava. Samo od PDV-a imamo pad od 15 do 20 posto, a morali smo se odreći i određenog dijela prihoda zbog odluka Općinskog vijeća kojima smo rasteretili privatni sektor. S druge strane, provode se određeni projekti u gospodarsko-poslovnoj zoni i tu dolazi do novih upošljavanja – navodi stolački načelnik.

Bošković je podsjetio i na projekte izgradnje solarnih elektrana na prostoru općine, po čemu je Stolac među vodećim općinama u BiH.

– Imamo priču koja je ekološki prihvatljiva, koja se uklapa u priču o razvoju turizma – dodao je načelnik Stoca Stjepan Bošković.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU