Bosna Bank International podržala rad javnih kuhinja u Jablanici, Sarajevu i Kozarskoj Dubici

Bosna Bank Interntional (BBI) d.d. Sarajevo donirala je novčana sredstva za kupovinu artikala za potrebe narodnih kuhinja MDD „Merhamet“ u Sarajevu, Jablanici i Kozarskoj Dubici.

„Od marta 2012. godine u Kozarskoj Dubici djeluje narodna kuhinja “Život” u kojoj se svakodnevno priprema više od 60 obroka za lica koja su na rubu egzistencije. Jedini spas korisnici vide u Narodnoj kuhinji, jer su to osobe bez primanja, penzije i nekog ko o njima brine. Donacija BBI banke pomoći će nam da opstanemo u narednim zimskim danima. Sada smo u prilici da nabavimo osnovne životne namirnice i kruh za narodnu kuhinju “Život”. Zahvaljujući pomoći BBI banke naredna dva do tri mjeseca osigurano je nesmetano funkcionisanje

Kuhinje i priprema obroka. BBI banka je ovim gestom pokazala da kao povratnici nismo sami i da ipak ima neko ko brine o nama. Hvala vam od srca na ovom humanom gestu.“, kazao je Jasmin Spahić, predsjednik MDD „Merhamet“ Kozarska Dubica.

Udruženje MDD „Merhamet“ je društvo koje se bavi humanitarnim radom te pomaže socijalno ugrožene porodice. „Merhamet“ posjeduje oko 20 javnih kuhinja širom Bosne i Hercegovine u kojima se svakodnevno hrani više od 8.000 osoba. Godišnje se pripremi i podijeli više od dva miliona obroka za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, čija je ukupna vrijednost veća od 5 miliona KM. Samo u 2018. godini „Merhamet“ je samo na pripremanje obroka u svojim narodnim kuhinjama i na podjeli prehrambeno-higijenskih paketa socijalno ugroženim porodicama uložio više od 6,1 milion konvertibilnih maraka.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU