Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima Dan nezavisnosti čestitali Skupština i Vlada Kantona Sarajevo

Veliki državni praznik Bosne i Hercegovine 1. mart – Dan nezavisnosti svim Bosancima i Hercegovcima čestitali su članovi Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo.
“Ponosno i svečano, i ovog 01. marta obilježavamo Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Tog prvog marta, prije 32 godine, Bosanci i Hercegovici su demokratki izabrali put svoje samostalnosti i nezavisnosti. Disolucijom nekadašnje države Jugoslavije, sve njene republike dobile su svoju nezavisnost, pa tako i Bosna i Hercegovina. Ali naša domovina je svoju nezavisnost od prvog dana morala braniti u krvi, uz ogromne ljudske žrtve, genocid, razaranja njenih gradova i sela. I Bosna i Hercegovina je pobijedila, u svojim granicama, sa svima koji je vole i poštuju.
Agresija je ostala iza nas, ali svakodnevna borba za opstojnost naše države nikada nije prestala. Zato neka ovaj 1. mart – Dan nezavisnosti BiH bude još jedna potvrda naše odlučnosti da čuvamo i branimo ovu zemlju i da je zajednički uvedemo u uniju naprednih evropskih država, gdje ona i pripada.
Neka je našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima, 
Sretan praznik 1. mart – Dan nazavisnosti.“

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU