Božićni prijem u samostanu Kraljeva Sutjeska


Sinoć je u franjevačkom samostanu u Kraljevoj Sutjesci upriličen prigodan prijem i druženje zvanica iz kulturnog, vjerskog, političkog i gospodarskog života općine Kakanj, povodom predstojećih božićnih blagdana.

 

Božić je blagdan nade, ljubavi i oprosta. To je blagdan mira tolikog potrebnog svima nama koji smo bili svjedoci svega što se zbilo ne u tako davnoj prošlosti. Poštivanje drugoga i drugačijega ma kako ga isprva ne razumjeli je put ka blagostanju i suživotu u ovoj zemlji i u ovom našem gradu i općini.

I dok poštujemo i uvažavamo različitost službi, imena, pripadnosti, uvjerenja i odgovornosti, znamo da smo svi kao Božja stvorenja pred Njim jednaki. Da smo međusobno braća i sestre, i svi smo pozvani na dobrotu i svetost, istakao je sutješki gvardijan fra Bono Tomić.

božićni prijem u samostanu kraljeva sutjeska božićni prijem u samostanu kraljeva sutjeska božićni prijem u samostanu kraljeva sutjeska

Prisutne je pozdravio i predsjedavajući Općinskog vijeća Kakanj Slaven Katičić, kazavši da je ovo jedan već tradicionalni prijem u sutješkom samostanu te kako se nada da će tako i ostati. Mislim da večeras šaljemo jednu lijepu sliku prijateljstva, druženja, zajedništva, poštivanja različitosti, ali prije svega dobrosusjedskih odnosa u ovo blagdansko vrijeme.

 

Druženje je nastavljano uz prigodan domjenak i dobro raspoloženje svih prisutnih, kojima organizatori iskreno zahvaljuju na odzivu i dolasku.

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU