BRAVO: Trogodišnjakinja spasila život nani i postala heroina

Dilara je brzo shvatila da nana ne spava…

Trogodišnja Dilara Gergin iz Finske bravuroznom reakcijom je spasila život svojoj nani koja je ostala bez svijesti zbog začepljenja dva moždana krvna suda.

Slučaj se dogodio u finskom gradu Vantaa, a Dilara je dospjela na naslovnice tamošnjih medija. Abdullah i Erja Gergin su bračni par koji tokom radnog dana trogodišnju kćerku ostavljaju kod njene nane koja je podnevnim satima ostala bez svijesti zbog začepljenja moždanih krvnih sudova.

Dilara je brzo shvatila da nana ne spava i po uzoru na odrasle je uzela telefon i nazvala prvi broj iz imenika na koji se javila njena starija sestra Jasmin. Starija sestra razumjela je Dilaru da nana ima problem te je o tome obavijestila majku Erju, a ona je na adresu poslala hitnu medicinsku pomoć.

bravo: trogodišnjakinja spasila život nani i postala heroina
trogodišnja dilara gergin (c) iz finske bravuroznom reakcijom je spasila život svojoj nani koja je ostala bez svijesti zbog začepljenja dva moždana krvna suda. slučaj se dogodio u finskom gradu vantaa, a dilara je dospjela na naslovnice tamošnjih medija. abdullah i erja gergin (d) su bračni par koji tokom radnog dana trogodišnju kćerku ostavljaju kod njene nane (l) koja je podnevnim satima ostala bez svijesti zbog začepljenja moždanih krvnih sudova. ( yakup yılmaz – anadolu agency )

Zaprepašteno reakcijom trogodišnje heroine Dilare, medicinsko osoblje bolnice ugostilo je u toj ustanovi i darovalo je bogatim poklonima. Majka Erja kazala je da je nana trenutno dobro i da je puštena iz bolnice.

  • I ovaj slučaj je pokazao da je važno djecu naučiti korištenju telefona, bar one osnove da dijete može reagirati u hitnim slučajevima – kazala je Erja.

Otac porijeklom iz Turske Abdullah kazao je da su i doktori iznenađeni i sretni zbog načina na koji je spašen život Dilarine nane.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU