18.8 C
Sarajevo
Petak, 1 srpnja, 2022

  BROJNA KRIVIČNA DJELA / Pronađena droga u Turbetu, Obišenjaku i Ovnaku, raznesen bankomat Uni Credit banke

  Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

  Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona su tokom protekle noći kontinuiranim aktivnostima uspješno realizovali tri akcije u okviru borbe protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

  Naime, dana 07.11.2019.godine oko 14,40 sati u mjestu Turbe, općina Travnik, policijski službenici PS Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe M.M. rođen 1974.godine iz Travnika. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

  Istog dana, po naredbi Općinskog suda Travnik, policijski službenici PU Travnik, izvršili su pretres kuće i pratećih objekata na adresi Obišenjak, općina Travnik, vlasništvo lica M.M., rođen 1978. godine. Prilikom pretresa pronađeno je oko 30 komada PVC omota sa sadržajem materije za koje se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i 25 PVC omota sa sadržajem materije za koje se sumnja da je opojna droga speed, digitalna vaga za precizno mjerenje, te pištoljska municija različitih kalibara. U dvorištu su zatečna tri krvoločna psa u čijoj blizini su pronađeni navedeni predmeti. Osumnjičeni je lišen slobode, a svi pronađeni predmeti su oduzeti.

  Također, policijski službenici PS Travnik, su istog dana oko 21,25 sati u mjestu Ovnak, općina Travnik, izvršili su kontrolu i pregled vozila Bora, registarskih oznaka J39 M 738. Tom prilikom, kod lica u vozilu S.K rođen 1986. godine i B.H. rođen 1989. godine, obojica iz Travnika, pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

  U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

  Dana 08.11.2019.godine oko 02,10 sati u ulici Nugle II, općina Bugojno došlo je do eksplozije na bankomatu Uni Credit banke, koji se nalazi u sklopu tržnog centra Konzum. Tom prilikom na bankomatu je pričinjena znatna materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

  O navedenom događaju odmah su obaviještene sve raspoložive policijske patrole, kao i susjedne policijske stanice, koje na tom području vrše pojačanu kontrolu osoba i vozila, dok službenici kriminalističke policije u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom vrše uviđajne radnje na licu mjesta, te poduzimaju intenzivne mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja predmetnog krivičnog djela.

  JAVNI RED I MIR

  Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

  SIGURNOST SAOBRAĆAJA

  Evidentirano je 7 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

  Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 346 prekršajnih naloga, od kojih su 186 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

  Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 4 vozača.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU