30.5 C
Sarajevo
Četvrtak, 30 lipnja, 2022

  Brojni migranti spavaju na autobuskoj i željezničkoj stanici u Tuzli

  Migranti koji na putu za zemlje Europske unije prolaze kroz Bosnu i Hercegovinu, sve češće dolaze u Tuzlu, javlja Anadolu Agency (AA).

  Građani Tuzle, aktivisti i volonteri im pomažu kako bi im bar malo olakšali dugo i mučno putovanje.

  Migrantima pomoć pružaju Crveni križ i Udruženje MFS-EMMAUS koje svakodnevno dijeli preko 150 toplih obroka, čaj i kafu kao okrepljenje nakon dugog i mukotrpnog pješačenja, što je na sedmičnoj bazi oko 1.000 obroka.

  U Tuzlu dolaze preko Srbije, a državljani su Sirije, Pakistana, Afganistana, Iraka, Irana, Maroka, Bangladeša, Eritreje, Indije, Sudana i drugih zemalja.

  brojni migranti spavaju na autobuskoj i željezničkoj stanici u tuzli brojni migranti spavaju na autobuskoj i željezničkoj stanici u tuzli brojni migranti spavaju na autobuskoj i željezničkoj stanici u tuzli brojni migranti spavaju na autobuskoj i željezničkoj stanici u tuzli brojni migranti spavaju na autobuskoj i željezničkoj stanici u tuzli brojni migranti spavaju na autobuskoj i željezničkoj stanici u tuzli

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU