Brojni političari posjetili Gradonačelnika Kasumovića

Gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića protekle sedmice posjetili su brojni političari kako iz Federacije BiH, tako i iz Republike Srpske, a što je još jedan od pokazatelja kako je Zenica i dalje, kontinuirano, aktuelna i poželjan partner za saradnju.

Naime, gradonačelnika Zenice posjetio je Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, i Peđa Kojović, zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Došli su da razgovaramo o brojnim aktuelnim političkim temama u našoj zemlji. Zajedno smo smijenili dugogodišnju vlast predvođenu SDA, te smo razgovarali o daljem zajedničkom političkom djelovanju. U tom smislu, dogovorena je i saradnja za naredne Lokalne izbore”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Ovom prilikom, gradonačelnika Zenice Konaković i Kojović upoznali su sa razgovorima koje su vodili sa Сhristianom Schmidtom, ali i razgovorima u Banja Luci, prijedlozima za izmjene izbornog zakona.

Insistirao sam od njih da izmjene podrazumijevaju da mandat pripada stranci, da se podigne cenzus, ali i da se uvedu nove izborne tehnologije u sam proces kako bi se zaštitio dignitet volje birača”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Posebno važnim smatra dogovor u vezi sa sredstvima za izgradnju modernog kompleksa bazena u Zenici.

Dogovoreno je da će u narednom periodu biti osigurana sredstva za projekt bazena u Zenici, što smatram velikim postignućem za Zenicu iako će poslije neki to pokušavati prisvojiti sebi kako su to činili i za isključenje u Nemili sa Koridora Vc”, poručio je gradonačelnik Kasumović.

Na kraju dodaje i to kako je dogovoreno da ga u narednim danima posjeti i federalni premijer Nermin Nikšić, a da su ga, osim Konakovića i Kojovića, posjetili i Šemsudin Mehmedović, državni zastupnik i predsjednik novoosnovane stranke Naprijed, Semir Efendić, načelnik sarajevske Općine Novi Grad i predsjednik Stranke za BiH, Aida Baručija, državna zastupnica BHI-KF, te Ćamil Duraković, potpredsjednik RS-a, sa saradnicima. (izvor: Odsjek za protokol i informisanje Grada Zenica)
brojni političari posjetili gradonačelnika kasumovića brojni političari posjetili gradonačelnika kasumovića brojni političari posjetili gradonačelnika kasumovića

The post Brojni političari posjetili Gradonačelnika Kasumovića appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU