Bryantova žena tuži vlasnike helikoptera zbog nemara

Udovica Kobea Bryanta tuži tvrtku u čijem su helikopteru poginuli poznati košarkaš i njihova kći, piše ESPN. 

Prema navodima iz tužbe, pilot Ara Zoyaban bio je nemaran te, s obzirom na nepovoljne vremenske uvjete, nije odgodio let. 

Iznos odštete je nepoznat.

Istraga nesreće još uvijek traje, a prema preliminarnim izvještajima nadležnih službi, helikopter nije pokazao znakove kvara, a pilot je postao dezorijentiran prije no što se zabio u padinu. 

Nisu imali dozvolu za poseban tip letenja

Podsjetimo, tvrtka koja je bila u vlasništvu helikoptera Sikorsky S-76B koji se prije gotovo mjesec dana srušio u blizini Los Angelesa, pri čemu je poginuo poznati košarkaš Kobe Bryant, nije imala dozvolu za vizualno letenje u specijalnim uvjetima. Vizualno letenje (VFR, eng. Visual Flight Rules) skup je zrakoplovnih propisa po kojima pilot upravlja zrakoplovom koristeći vanjske orijentire, ne oslanjajući se na instrumente.

Iako je pilot od zračne kontrole dobio odobrenje za specijalno vizualno letenje (SFVR), nije imao zakonske ovlasti za takav način leta jer zrakoplovna kompanija čiji je helikopter bio nije imala dozvolu za izvođenje SVFR-a.

Bryant je 26. januara poginuo u padu helikoptera u Calabasasu, gradu u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Kobe je putovao s još osam osoba u privatnom helikopteru koji se srušio, a nesreću nitko nije preživio. Tragičnu vijest službeno su potvrdile gradske vlasti Calabasasa. U helikopteru je bila i njegova 13-godišnja kći Gianna.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU