Brzu cestu Lašva – Nević Polje gradit će firma Hering, posao od 75 miliona KM

Autoceste Federacije BiH izabrale su najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju dijela brze ceste Lašva – Nević Polje i to za LOT 5 – petlja Vitez izlaz iz poslovne zone – petlja Nević Polje, prenosi Klix.ba

Izabrana je firma Hering iz Širokog Brijega, koja će izvesti radove vrijedne 74,9 miliona KM.

Ugovor za izvođenje radova uključuje izvođenje radova na izgradnji dijela brze ceste između petlje Vitez – izlaz iz poslovne zone i petlje Nević Polje, piše ekapija.com.

Dužina sekcije ovog LOT-a je 4,78 kilometara, a na ovoj sekciji projektovane su sljedeće konstrukcije:

  • Vijadukt Mali Mošunj 1 dužine 168 metara,
  • Most Mali Mošunj 2 dužine 88 metara,
  • Most Stara Bila dužine 30 metara,
  • Most Nova Bila dužine 32 metra,
  • Most Pečuhe dužine 65 metara.

Početak sekcije LOT-a 5 se nalazi poslije petlje Vitez – izlaz iz poslovne zone, koja će biti izgrađena u sklopu gradnje LOT-a 4 (Poslovna zona Vitez). Na kraju sekcije LOT-a 5 predviđena je izgradnja petlje Nević Polje tipa denivelisani kružni tok. Na mjestu petlje brza cesta se pistupnim rampama priključuje na magistalni put M-16.4 Nević Polje – Bugojno. LOT 5 je riješen kao cesta s karakteristikama brze ceste s dvije saobraćajne trake (vozna i preticajna) za svaki smjer kretanja – pisalo je u tenderskoj dokumentaciji kojom se tražila firma za izvođenje radova.

U sklopu izgradnje ove dionice brze ceste je predviđena i regulacija rijeke Lašve na mjestima gdje je u koliziji s trupom ceste.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU