Bugojanac uhićen zbog sumnje da je za četiri godine iznudio 1,2 milijuna KM

Jučer i danas su policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Srednjobosanskog kantona, poduzimali mjere i radnje s ciljem dokumentiranja izvršenja krivičnog djela “iznuda”.

Tom prilikom uhićena je jedna osoba iz Bugojna inicijala I.M. (1978.), koji se sumnjiči da je u prethodne četiri godine kontinuirano iznuđivalo novac od vlasnika jednog privrednog subjekta iz Bugojna, pri tome mu upućujući ozbiljne prijetnje po život.

Uhićeni je na taj način pribavio protupravnu imovinsku korist od 1,2 milijuna KM, čime je oštećenom nanesena velika materijalna šteta.

Policijski službenici FUP-a su osumnjičenog I.M. uhitili prilikom primopredaje novca, kada je kod njega pronađeno i oduzeto 10.000 KM koje je neposredno prije toga uzeo od oštećenog, te putničko motorno vozilo čija je vrijednost oko 250.000 KM koje je u prethodnom periodu također oduzeo od oštećenog.

Postupajući po Naredbi Općinskog suda u Bugojnu, policijski službenici FUP-a izvršili su pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni na području općine Bugojno te su između ostalih pronašli i oduzeli 30.000 KM i vatreno oružje.

Uhićeni je danas predan na u nadležnost Kantonalnog tužiteljstva SBK.

drukciji.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU