Bugojanski dječaci sanjaju velike snove: Krenuli od nule, a danas najmasovniji sportski kolektiv u kantonu

Već četiri godine u Općini Bugojno postoji NK Etna Sport. Grupa entuzijasta krenula u projekat kojem je glavni cilj druženje i sportsko nadmetanje dječaka i curica, ali sigurno nisu mogli ni zamisliti da će za četiri godine bio sportski kolektiv sa najviše članova u Srednjobosanskom kantonu.

NK Etna Sport trenutno broji od 180 do 200 članova, a treninzi se odvijaju na tri mjesta.

Treninzi se odvijaju iza bugojanske Gimnazije, te Gračanici i Pajić polju.

“Ponosni smo na ove dječake i djevojčice, te sretni što iz dana u dan naš klub je sve masovniji. Evo sada je raspust, odmori su, a mi na jutarnjem treningu imamo oko 60-tak djevojčica i dječaka. To je jedan od dokaza da smo na pravom putu i da kvalitetno radimo. Svi koji žele biti dio NK Etna Sport mogu nam se javiti i postati dio kolektiva, te sa nama zajedno uživati u sportskom nadmetanju. Planovi su veliki, očekuje nas naredne godine i turnir u inostranstvu, Danskoj, Italiji, pa naš Etna Sport Cup u Bugojnu na koji smo također ponosni, ali mi idemo korak po korak”, kazao je nam je jedan od trenera u NK Etna Sport Rusmir Prijić.

Uskoro će NK Etna posjetiti i skaut italijanske Atalante, pa sve ovo jasno govori da se radi o kolektivu koji je u razvoju, što će nadamo se prepoznati i odgovorni u Općini Bugojno ali i šire.

“Naš cilj je i naravno promocija grada, te BiH. Ponosni smo što imamo prijatelje iz cijele BiH koji nam dolaze na turnire i druženja, a i mi odemo kod njih. Na turniru u Albaniji zahvaljući Etni, te njenim trenerima i nogometašima sjajnim igrama uspješno smo predstavili grad i državu”, istakao je Safet Šaran.

NK Etna vrši upis dječaka i djevojčica uzrasta od 6 do 16 godina.

Informacije na brojeve telefona: Safet Šaran (061 105-944), Rusmir Prijić (066 841-503), Rašid Čehajić (062 600-674), Edin Čemer (062 268-213), Edin Velić (060 312-80-57).

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU