1 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  Bugojno/ Dvadesetjednogodišnjem ubici Adiju Jašareviću 17 godina zatvora

  ()

  Kantonalni sud u Novom Travniku osudio je danas Adija Jašarevića (21) na 17 godina zatvora jer je, zajedno s maloljetnim D. Š., sjekirom ubio Abdulselmana Halepića (85), piše avaz.ba

  U svirepom napadu, koji se dogodio 28. januara u bugojanskom naselju Vesela, nesretnom starcu zadao je više udaraca sjekirom nanijevši mu teške povrede usljed kojih je i preminuo. Jašareviću je ujedno produžen pritvor za devet mjeseci ili do nove odluke suda.

  Prema navodima iz optužnice, Jašarević i maloljetnik su sjedili sa žrtvom skoro četiri sata prije nego su ga napali. Iskoristili su trenutak kada je otišao po drva i pri povratku bio okrenut leđima. Jašarević je uzeo sjekiru sa sječivom dužine 15 centimetara i udario ga u glavu. Halepić je pao na pod, ali se Jašarević nije zaustavio te ga je udario još jednom, također po glavi. Potom ga je okrenuo na leđa, pretražio prsluk, našao ključeve i zaključao vrata ljetne kuhinje.

  Maloljetnik je uzeo sjekiru i udario više puta oštećenog u stomak i grudi.


  Svirepe ubice su tijelo unijeli u ljetnu kuhinju. Pokušali su zataškati zločin, tako što su čistili tragove krvi. Napustili su mjesto zločina te su se poslije vratili u kuću i pretražili prostorije. Pronašli su novčanik iz kojeg su uzeli 175 KM i sa stola još 50 KM.

  Tijelo nesretnog čovjeka pronađeno je 31. januara. Jašarević, koji je iz Austrije protjeran radi krađa, uhapšen je nedugo nakon zločina, kao i maloljetnik.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO