Bulić: Nadam se da više nikada Slobodu neće trebati vraćati u Premijer ligu

Rukometaši tuzlanske Slobode u subotu, u posljednjoj utakmici Prve federalne lige – grupa Sjever, dočekuju ekipu Lukavca, a pobjedom bi trebali ovjeriti titulu prvaka, ujedno i novog člana Premijer lige BiH.

Međutim, u klubu kažu da će na proslavu ulaska u Premijer ligu BiH morati sačekati dok se rukometni savezi FBiH i RS ne usaglase o broju ekipa koje će ispasti, odnosno, ući u ligu.

  • Razlika u kvaliteti je takva da očekujemo sigurnu pobjedu protiv Lukavca. Povod za slavlje je lijep, jer nakon tog koraka, nadam se, možemo slaviti i povratak u društvo najboljih bh. klubova. U klub su došli konkretni ljudi koji su znali šta žele, igrači su to realizovali i u subotu ćemo s našim navijačima proslaviti veliki uspjeh – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare kapiten Slobode i prvi strijelac Davor Kadić.

Trener Mirza Bulić osvrnuo se na cijeli tok prvenstva u kojem su od početka do kraja borbu za naslov prvaka vodili s ekipom Krivaje iz Zavidovića.

  • Poraženi smo u Mejdanu, na našoj prvoj domaćoj utakmici, ali smo uzvratili u revanšu, u Zavidovićima. Sezona je bila teška, nismo smjeli napraviti kiks. Ovo je drugi put da kao trener Slobodu vraćam u Premijer ligu, a nadam se da se to više nikada neće dešavati. Mi smo prvi prvaci BiH u rukometu, prvi učesnici Lige za prvaka Evrope i mjesto nam je među najboljima – naglasio je Bulić, zahvalivši upravi kluba na vrhunskim uslovima obezbijeđenim za rad i takmičenje.

Dopredsjednik Upravnog odbora Damir Bećirović podsjetio je da je Sloboda za sedam proteklih mjeseci ostvarila sjajne rezultate, dodavši da cilj klupskog rukovodstva nije samo da se Sloboda vrati u elitu bh. rukometa.

  • Naš cilj za iduću sezonu je nastup u Evropi, naravno uz dodatna pojačanja. Nadam se da će nas u tome podržati lokalna zajednica, tim prije što u ovoj godini slavimo 60-godišnjicu kluba, koju ćemo, također, na odgovarajući način obilježiti – izjavio je Bećirović.

Predsjednik UO Ismar Šabović kaže da se uprava nije često oglašavala u javnosti, jer su radili svoj posao. Sada su na pragu ulaska u Premijer ligu BiH, što nije bilo lako ostvariti, jer klub, kao i cijeli TK, u rukovodstvu RS FBiH i RS BiH nema nijednog svog čovjeka, a time ni uticaja.

  • Nije nam u ovoj ligi rival bila samo Krivaja, tu su i Čelik i Čelik Junior i druge ekipe. Odavno smo premašili nivo Prve federalne lige što smo u Kupu BiH dokazali protiv Gračanice koja se sada bori za titulu prvaka, a mi smo je u Mejdanu pobijedili – naglasio je predsjednik UO.

Podsjetio je da je 95 posto sredstava za egzistenciju kluba osigurano iz privatnih firmi.

  • Donatori nemaju nikakav interes da ulažu u klub koji se takmiči u nižem rangu, pa je njihova podrška, na naše molbe i zahtjeve, više kao neka vrsta humanitarne pomoći. Ako u narednoj sezoni naiđemo na podršku Grada Tuzla i TK, sigurno da ćemo u prvenstvu igrati značajnu ulogu – smatra Šabović.

Naglasio je da se u subotu neće slaviti povratak u Premijer ligu, nego osvajanje titule prvaka federalne lige u grupi Sjever.

  • Iako je RS FBiH usvojio odluku da u Premijer ligu BiH ulaze prvaci grupa Sjever i Jug (Sloboda i Iskra Bugojno), ne zna se šta će odlučiti RS RS. Nakon što su odbili osnivanje Premijer B lige, teško je reći šta će se dalje dešavati u procesu odlučivanja o sistemu takmičenja u narednoj sezoni – zaključio je Šabović.

Napomenuli su da će u subotu program proslave titule prvaka grupe Sjever početi u 13 sati, nastupom mlađih selekcija kluba, dok će u 18 sati Sloboda odigrati posljednju utakmicu prvenstva protiv Lukavca. Nakon toga, bit će upriličena dodjela pehara i medalja igračima, rečeno je na konferenciji za novinare.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU