BULUT U AMERICI: Poslao je snažnu poruku, jedno ga još boli

Srpski košarkaš Dušan Domović – Bulut, otišao je u Chicago gdje će igrati u Big 3 ligi.

U razgovoru za portal Nova S osvrnuo se na utakmice u reprezentaciji Srbije, košarku na ovim prostorima, te odlazak u Sjedinjene Američke Države.

Najviše mu je žao zbog poraza u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju od Rusije:

Moram priznati da me još uvijek boli. Propustio sam priliku. Dečki koji su sada u reprezentaciji imat će priliku to ispraviti, ja očito neću. To je nešto što će me proganjati i zauvijek ostati u nekom dijelu mog mozga kao nešto što nisam uspio postići, a jako sam želio. Ne mogu biti nezadovoljan, jer sam odlikovani olimpijac, ali ta zlatna medalja bila je san nas četvorice kada smo se počeli baviti ovim sportom. Čekali smo da košarka 3 × 3 postane dio olimpijske sportske obitelji i zato svaki put kad pomislim na Tokio imam gorak okus.- kaže Bulut.

Zatim je objasnio zašto više neće nastupati za Srbiju:

Košarkaški savez Srbije zahvalio mi se na uslugama. Okrenuli su se drugim igračima i metodama. Uvijek sam imao želju igrati za reprezentaciju. To sam dokazao bezbroj puta, pogotovo kada je košarka 3 × 3 tek bila u povojima, kada se igrala bez ikakve nadoknade, nisam propustio nijedno natjecanje. Ono što me malo pogodilo je činjenica da sam uz pomoć svog rada, pristup i metoda gdje jesmo, da smo najtrofejnija košarkaška nacija na svijetu. Ako je već tako, žao mi je što ako je Košarkaški savez Srbije već znao da će Olimpijske igre u Tokiju biti moje posljednje natjecanje u reprezentaciji, zašto mi nisu pustili da vodim tim odlučnim rukama Mislio sam da je najbolje.

Sutra počinje sezona u Big 3 ligi. Bulut je kapetan momčadi Aliensa i sastavit će momčad s trenerom Rickom Mahornom.

U ovom natjecanju debitirao je prošle sezone, kao prvi Europljanin koji je u njemu sudjelovao.

Foto: KSS


www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU