Burić pozitivan na koronavirus

Golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Benjamin Burić pozitivan je na koronavirus.

Ovo je drugi put za golmana bh. reprezentacije da je imao pozitivan test, s obzirom na to da je bio pozitivan i prošle godine, također u januaru na okupljanju reprezentacije. U ovom trenutku ne zna se da li će biti dostupan za Euro, jer mu za nastup trebaju dva negativna testa, pet dana prije prve utakmice na EP.

– Sad sam i zvanično pozitivan, ali se dobro osjećam. Nemam nikakve simptome i nadam se da ću uskoro biti negativan, kako bih se prodružio ostatku ekipe. Sve reprezentacije imaju iste probleme, kao što vidite i niko nije ostao pošteđen. Samo se nadam da ću biti spreman za nastup na Euru, zajedno sa svojim suigračima, kako bismo mogli predstaviti Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu. Ovo nam je poremetilo pripreme, ali morat ćemo dati i više pd maksimuma da se što bolje predstavimo na Evropskom prvenstvu – rekao je Burić.

Reprezentacija BiH danas je trebalo da odigra pripremi meč protiv selekcije Hrvatske u Osijeku, koji je otkazan nakon što se na antigenskom testiranju prilikom dolaska u Osijek pokazalo da ima zaraženih u bh. timu.

Evropsko prvenstvo počinje 13. januara.

(FENA) H.D.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU