Canicross utrka „KIRINA STAZA“ 30. maja na planini Vilenica

Prva canicross utrka (trčanje sa psima) „Kirina staza“ bit će održana na planini Vilenica nadomak Travnika i Novog Travnika u nedjelju 30. maja.

Ova utrka duga 7 kilometara prolazi prekrasnim prirodnim ambijentom bogatim zanimljivim potocima i šumskim putevima, a za razliku od sličnih utrka ne sadržava dijelove koji se trče asfaltom. U okviru utrke planirane su i popratne aktivnosti koje podrazumijevaju različite radionice, degustacijuautohotnedomaće hrane, canihike i planinarske ture te druženje ljubitelja pasa iprirode.Prijave za utrku i uplate simbolične startnine otvorene su do 20. maja na www.gb3.ba/timing/.

„Motiv pokretanja utrke je uspomena na jednog malog psa koji nažalost svoju utrku nikad neće istrčati, ali i popularizacija ovog divnog sporta i ponuda drugačije perspektive druženje vlasnika sa njihovim psima“, istakao je organizator utrke i osnivač udruženja New Experience Travnik, Oliver Jović.

Kako bi sve proteklo u najboljem redu, organizatori utrke će obezbijediti medicinsku i veterinarsku pomoć, parking mjesto i prijevoz do mjesta utrke. Svi učesnici i učesnice u startnom paketu dobit ćeunikatnu dizajnersku majicu sa logom utrke, unikatnu dizajnersku finišersku medalju, broj, okrepu, ručak te sponzorske poklone.

Canicross je sportska disciplina koja je postala popularna početkom milenija, a prvo svjetsko prvenstvo održano je 2003. godine. Ovaj sport nastao je spontano u nordijskim zemljama iz treninga sportskih pasa koji zimi vuku zaprege, a održavaju kondiciju tokom čitave godine, odnosno i onda kada nema snijega.

Sve dodatne informacije o utrci dostupne su na www.gb3.ba, Facebook stranici te putem emaila [email protected].

Prijave otvorene do 20. maja www.gb3.ba/timing/

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU