Cannavaro ljut na sunarodnike: Otkriva kako jedino možemo pobijediti virus

Fabio Cannavaro, legendarni italijanski nogometaš i jedan od rijetkih odbrambenih igrača koji su osvojili Zlatnu loptu, danas radi kao trener jednog od najpoznatijih kineskih klubova, Guangzhou Evergrandea. Legenda Juventusa epidemija koronavirusa zatekla je u njenom žarištu Kini, a onda i u njegovoj domovini Italiji.

Cannavaro se javio putem Instagrama u razgovoru s Ikerom Casillasom koji pokušava podići svijest u Španiji koja je nakon Italije najgore pogođena zemlja u Europi.

”Ostanite doma”, poruka je obojice.

”Europa nije iskoristila situaciju u Italiji”, poručio je Cannavaro koji je imao tu nesreću da se zatekao i u Kini i u Italiji u najgorim trenucima.

”Imao sam tu nesreću da proživim razbuktavanje virusa u Kini. Izgledalo je kao u nekom super filmu. Svuda su mi mjerili temperaturu, u banci, u sportskom centru, kad bi ulazio u stambenu zgradu. Jedini način da se spriječi širenje bila je prevencija.”

”Kada sam se vratio u Italiju svi su me pitali kako je u Kini, niko nije ni mogao zamisliti da će mjesec dana kasnije isto biti i ovdje”, rekao je Cannavaro.

Europljani nikako da shvate

Talijan je razočaran ponašanjem svojih sugrađana koji i dalje izlaze van. On je s kolegama prvacima iz 2006. pokrenuo kampanju.

”Previše ljudi dolazi u bolnice gdje nema mjesta za sve. Nedostaje maski, rukavica i ostalih potrepština koje liječnici koriste. Počeli smo kampanju s bivšim svjetskim prvacima i zasad ide dobro. Trebamo pomoć. Nažalost, naš primjer nije poslužio mnogima. Njemačka, Engleska i Francuska mogli su zatvoriti gradove, ali nisu. Europa nije iskoristila našu situaciju”, rekao je Cannavaro.

Legendarni vratar Reala Iker Cassilas je dodao: ”Moramo podići razinu svijesti. Moramo ostati u kućama, apelujem na cijelo društvo.”

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU