Čavara: Ubrzati izgradnju brze ceste Lašva-Travnik-Jajce

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara danas je u Vitezu održao sastanak o temi “Izgradnja brze ceste Lašva – Travnik – Jajce, dionica kroz PC Vitez”.

Sastanku su prisustvovali načelnik Općine Vitez Boris Marjanović, ravnatelj Javnog preduzeća “Ceste Federacije BiH” Ljubo Pravdić, ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović te ravnatelj Kantonalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove KSB Stipica Oreč.

Čavara je istaknuo kako je sastanak održan s ciljem kontinuiranog praćenja aktivnosti na realizaciji tog projekta i otklanjanja poteškoća i određenih nejasnoća kroz dogovor svih sudionika uključenih u proces realizacije.

Tijekom sastanka posebice je razgovarano o procesu eksproprijacije zemljišta, te je istaknuto da ga je neophodno ubrzati, kako bi se što prije stvorili uvjeti za potpisivanje ugovora za izvođenje radova.

Obzirom da su u međuvremenu izvršene određene izmjene obuhvata eksproprijacije, također je zaključeno da je nužno provesti svu zakonsku proceduru za utvrđivanje općeg interesa, a trenutno se posvetiti postupku eksproprijacije na dijelovima dionice kod kojih je postupak eksproprijacije jasan i bez zapreka.

– Sredstva su osigurana, izvođač radova je izabran, potrebno je riješiti imovinske odnose i onda se može početi s radovima – istaknuto je na sastanku, saopćeno je iz Kabineta predsjednika FBiH.

Fena

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU