6 C
Sarajevo
Utorak, 21 ožujka, 2023

Čavara: Ubrzati izgradnju brze ceste Lašva-Travnik-Jajce

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara danas je u Vitezu održao sastanak o temi “Izgradnja brze ceste Lašva – Travnik – Jajce, dionica kroz PC Vitez”.

Sastanku su prisustvovali načelnik Općine Vitez Boris Marjanović, ravnatelj Javnog preduzeća “Ceste Federacije BiH” Ljubo Pravdić, ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović te ravnatelj Kantonalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove KSB Stipica Oreč.

Čavara je istaknuo kako je sastanak održan s ciljem kontinuiranog praćenja aktivnosti na realizaciji tog projekta i otklanjanja poteškoća i određenih nejasnoća kroz dogovor svih sudionika uključenih u proces realizacije.

Tijekom sastanka posebice je razgovarano o procesu eksproprijacije zemljišta, te je istaknuto da ga je neophodno ubrzati, kako bi se što prije stvorili uvjeti za potpisivanje ugovora za izvođenje radova.

Obzirom da su u međuvremenu izvršene određene izmjene obuhvata eksproprijacije, također je zaključeno da je nužno provesti svu zakonsku proceduru za utvrđivanje općeg interesa, a trenutno se posvetiti postupku eksproprijacije na dijelovima dionice kod kojih je postupak eksproprijacije jasan i bez zapreka.

– Sredstva su osigurana, izvođač radova je izabran, potrebno je riješiti imovinske odnose i onda se može početi s radovima – istaknuto je na sastanku, saopćeno je iz Kabineta predsjednika FBiH.

Fena

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU