27.7 C
Sarajevo
Nedjelja, 26 lipnja, 2022

  CEM Travnik/ Predavanje o depresiji i anksioznosti kod djece i mladih

  Centar za edukaciju mladih organizuje interaktivno predavanje za roditelje, na temu mentalnog zdravlja djece i mladih, ulozi porodice i prijatelja u njegovom očuvanju, kao i najčešćim poremećajima koji se javljaju u dobu adolescencije, poput depresije i anksioznosti, te kako ih prepoznati.

  Živimo u okruženju u kojem je svakodnevni stres prihvaćen kao normalna pojava i sve je manje vremena za brigu o sebi. Organizam to teško može pratiti i dolazi do pojave depresije i drugih bolesti u sve ranijem životnom dobu. Ovo predavanje je prilika za roditelje da saznaju kako prepoznati znakove anksioznosti i depresije kod svoje djece, te kako ispravno i pravovremeno reagovati, kako bi spriječili neželjene posljedice.

  Predavanje će voditi mr. Lejla Zukan, profesorica filozofije i sociologije, certificirana savjetnica za mentalno zdravlje i radnookupacioni terapeut sa dugogodišnjim radnim iskustvom u Centru za mentalno zdravlje Travnik, te članica ekspertne grupe i koautorica za izradu strategije i politike mentalnog zdravlja u FBiH. Kao profesorica sociologije, filozofije i logike u Mješovitoj srednjoj školi „Travnik“, koja svakodnevno radi sa mladima, sa roditeljima će podijeliti i svoja iskustva o statusu mentalnog zdravlja učenika sa kojima svakodnevno dolazi u kontakt.

  Predavanje će biti organizovano u prostorijama Centra za edukaciju mladih, u srijedu, 06.11.2019. godine sa početkom u 18:00 sati. Ulaz je slobodan, a budući da je broj mjesta ograničen, zainteresovani se mogu prijaviti putem e-mail adrese [email protected] ili na Facebook stranici Centra za edukaciju mladih. Potrebni podaci su ime i prezime, te kontakt telefon.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU