Čengić: Općina Stari Grad pružit će veću podršku ANU BiH na Bistriku

Načelnik Općine Stari Grad, Irfan Čengić i predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad, Seid Škaljić, posjetili su sjedište Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine na Bistriku.

Dočekao ih je predsjednik ANUBiH akademik, Muris Čičić, sa svojim najbiližim saradnicima, te ih upoznao o situaciji i problemima u ovom značajnom naučnom društvu osnovanom davne 1951. godine. „Svjestan sam situacije u ANUBiH, i obećavam da će Općina Stari Grad pružiti veću podršku ovoj instituciji nego prethodnih godina. Pogotovo želimo učestvovati u projektu rekonstrukcije i sanacije zgrade ‘Stare skupštine’ i velikog amfiteatra, a koji su dio kompleksa Akademije nauka i umjetnosti BiH u ulici Bistrik. U taj projekat bi se definitivno trebali uključiti i viši nivoi vlasti, jer objekat zaista ima ogroman potencijal“, kazao je načelnik Čengić, nakon sastanka i obilaska amfiteatra.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad, Seid Škaljić, predložio je održavanje redovnih sastanaka sa predstavnicima ANUBiH. „U fazi smo pripreme dokumenta strategije razvoja Općine Stari Grad Sarajevo za period 2024-2027, a u njega definitivno namjeravamo uključiti ovu naučnu akademiju. Naša vrata su uvijek otvorena za sve zahtjeve i prijedloge Akademije nauka i umjetnosti BiH“, poručio je predsjedavajući Škaljić.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU