Centar Skenderija najavljuje svečano otvorenje ‘Zimske čarolije’ 1. decembra

Centar Skenderija ove godine obilježava 54. godine postojanja i rada. Tim povodom, do kraja godine u Skenderiji će se održati brojni događaji koji će podsjetiti na značaj ove godišnjice, ali i na značaj i uticaj koji Skenderija ima na Sarajevo, BiH i sve njene građane.

Taj uticaj je bio evidentan i tokom održavanja 14. zimskih olimpijskih igara.

Centar Skenderija od 1. decembra 2023. godine do marta 2024. godine najavljuje “Zimsku čaroliju“ sa dvije ledene plohe.

Sarajlije i svi posjetioci grada moći će uživati u najvećem otvorenom i zatvorenom klizalištu u BiH i brojnim pratećim sadržajima, saopćeno je iz Centra Skenderija.

Zahvaljujući svom bogatom sadržaju koji u posjetiocima budi posebno raspoloženje u zimskom periodu, manifestacija s punim pravom nosi naziv “Zimska čarolija”.

Ovogodišnje otvoreno klizalište zanimljivog je izgleda i oblika sa veoma atraktivnim svjetlosnim dekoracijama. Predstavlja izuzetnu priliku za druženje, predstavlja zimsko-turističku priču kao i širenje pozitivne energije koja je svima itekako potrebna.

Posebna atrakcija na “Zimskoj čaroliji” ove godine bit će “Luna park“ koji će svojim sadržajem upotpuniti zimsku idilu na Platou Skenderija.

Također, ove godine nešto sasvim novo na ledenoj plohi bit će organizirana Škola karlinga i takmičenja u karlingu, gdje će stručnjaci iz ovog olimpijskog sporta prenijeti svoja znanja zainteresiranim sugrađanima.

Klizalište će se prostirati na 600 m2 uz novogodišnje dekoracije koje će upotpuniti sami ambijent.

“Zimska čarolija” će se drugim dijelom održavati i u zatvorenom prostoru, u dvorani Mirza Delibašić sa ledenom plohom od 1.800 m2 na kojoj će biti organzirana i takmičenja u brzom i umjetničkom klizanju i hokejaška takmičenja.

Također, bit će upiličena takmičenja povodom proslave 40.godišnjice Zimskih olimpijskih igara ´84.

Iz Centra Skenderija pozivaju sugrađane da posjete “Zimsku čaroliju” i uživaju u sadržajima koje su im pripremili.

– Ovo će sigurno biti jedna od najljepših lokacija u našem gradu i znamo da će posjetitelji na kvalitetan način moći iskoristiti vrijeme ove zime – navodi se u saopćenju.

Otvaranje “Zimske čarolije” zakazano je za 1. decembar u 18.00 sati uz legendarnu disco grupu i profesionalne kilzačice koje će na ledenoj plohi pokazati klizačke vještine.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU