-4.1 C
Sarajevo
Utorak, 7 veljače, 2023

Centralno grijanje u Sarajevu će od novembra biti skuplje za 16,53 posto

Računi za centralno grijanje u Kantonu Sarajevo će od novembra (račun koji stiže u decembru) uvećani za 16,53 posto usred povećanja cijene prirodnog gasa koji BiH kupuje.

Odluku o visini tarifnih stavova Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Toplane”, kojom su usklađene cijene centralnog grijanja u KS s cijenom prirodnog gasa u državi/entitetu donesena je danas na sjednici Vlade Kantona Sarajevo.

Posljednjim odlukama Vlade FBiH iz jula i oktobra ove godine, kojima je data saglasnost na promjenu veleprodajne cijene prirodnog gasa za distributivna privredna društva u Federaciji, gas je poskupio za 33 posto. S obzirom na to da je to osnovni energent koji koriste Toplane, posljedično se moralo pristupiti i korekciji cijena centralnog grijanja u Kantonu Sarajevo.

Cijena centralnog grijanja uvećana je za 16,53 posto. Računi po novom tarifnom sistemu korisnicima KJKP “Toplane” će biti isporučeni u decembru, za mjesec novembar.

Ova odluka je donesena na prijedlog Neovisnog stručnog tijela Vlade KS za utvrđivanje validnosti, kalkulacije i konačne cijene centralnog grijanja.

klix.ba

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU