Četiri osobe u zemljotresu zadobile povrede, dvije zadržane u Kantonalnoj bolnici Zenica

Ukupno su do sada četiri osobe zadobile povrede te im je ukazana medicinska pomoć nakon snažanog zemljotresa koji je večeras, u 21.43 sati, pogodio Bosnu i Hercegovinu, a čiji je epicentar bio nedaleko od Zenice, potvrdio je direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.

Jedno lice je zadobilo povrede usljed odrona kamenja na magistralnom putu M-17, na ulazu u tunel Vranduk kod Zenice, dok je troje lica zadobilo povrede usljed odrona materijala sa zgrada u samom gradu.

U odronu na magistralnom putu M-17 oštećena su i dva automobila. Saobraćaj na magistralnom putu M-17 je u potpunom zastoju, a trenutno se radi na otklanjanju materijala koji se obrušio na tu saobraćajnicu.

Saobraćaj se odvija alternativnim putem kroz naselje Tetovo-Banlozi i Vranduk do Nemile, gdje se ponovo uključuje na M-17.

“Dvoje lica je nakon ukazane pomoći u Službi hitne pomoći Zenica otpušteno kućama, dok je dvoje preostalih, od kojih je jedno povrijeđeno usljed odrona, zadržano na liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica. Nemamo njihov stepen povreda”, kazao je Aličić.

Zemljotres jačine 4,7 uznemirio građane BiH, mnogi izašli na otvoreno ima i manjih oštećenja

U zeničkom selu Ljubetovo, dodaje Aličić, došlo je do obrušavanja crijepa sa kuće te potpornog zida, koji je “zarobio” jedno putničko vozilo.

Epicentar potresa bio je 13 kilometara sjeverno od Zenice, na dubini od devet kilometara.

Prema evidenciji Centra za seizmologiju Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH magnituda potresa u hipocentru je iznosila 4,8 Richtera, a intenzitet u epicentru je bio VI stepeni Merkalijeve skale. Zemljotres se osjetio na širem području centralne Bosne i Hercegovine.

N1 BiH

novi.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU