Četvrtak u Srebreniku proglašen Danom žalosti

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović proglasio je četvrtak, 28. maj, Danom žalosti zbog tragedije u kojoj su život izgubili Edin Fazlić (36) iz Šahmera i Admir Buljubašić (36) iz Kiseljaka kod Srebrenika.

“Duboko potresen viješću o teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer u popodnevnim satima dogodila u mjestu Duboki potok, a čiji je ishod nažalost dva prerano ugašena mlada života, želim da u svoje lično ime, te kao Gradonačelnik i predstavnik Gradske uprave izrazim iskreno žaljenje i uputim saučešće i podršku u ovom teškom trenutku porodicama Fazlić i Buljubašić, te rodbini, komšijama, prijateljima, poznanicima te radnim kolegama tragično nastradalih.

Obojici stradalih mladića sutra će biti klanjane dženaze i obavljen ukop. Na mezarju Markuše – Kiseljak dženaza Buljubašić Admira u 13:30 sati i mezarju Šahmeri dženaza Fazlić Edina u 16:00 sati.

Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač grad Srebrenik. Na Dan žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost su pozvane da programe prilagode obilježavanju Dana žalosti, te da se ne emitira muzika u ugostiteljskim objektima. Ovom Odlukom obavezuju se također svi elektronski mediji na području grada Srebrenika da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.”

Gradonačelnik
Nihad Omerović

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU