Četvrto izdanje Pop Art Festivala: Otvorene prijave za kreative radionice

Četvrto izdanje Pop Art Festivala ove godine održati će se u periodu od 06. do 20. juna na nekoliko lokacija u Sarajevu …

Ovaj Festival okupiti će poznate bosanskohercegovačke umjetnike i, kao i svake godine, predstaviti jedinstven umjetnički program.  

Ovogodišnje izdanje Pop Art Festivala otvoriće performans „Teatar u kvartu” u sklopu kojeg će pet renomiranih bosanskohercegovačkih reditelja i scenarista, te 15 glumaca producirati scenario i kratke predstave i to u roku od 24 sata. Performans će se održati ispred Međunarodnog centra za djecu i omladinu u subotu, 06. juna od 18:00 sati.

Standardni dio programa čine i izuzetno zanimljivi paneli na kojima će se na ovogodišnjem izdanju Pop Art Festivala u Kinu Meetinh Point diskutovati na temu Product Design, Gaming i YouTube kulture.

četvrto izdanje pop art festivala: otvorene prijave za kreative radionice
četvrto izdanje pop art festivala: otvorene prijave za kreative radionice

Pored programa koji je otvoren za sve posjetioce Pop Art Festival svake godine pruža mogućnost svim zainteresiranim da steknu nova znanja i vještine kroz niz kreativnih radionica. Od danas do 05. juna putem Facebook stranice Pop Art Festivala svi zainteresovani se mogu prijaviti za učešće u nekoj od radionica i saznati sve što vas zanima o snimanju dronom, stripu, književnosti, slikarstvu, glumi i režiji, medijima, dizajnu ili muzici. Radionice će se održati u periodu od 08. do 20. juna u prostorijama Dječije kuće na Grbavici. Ulaz na sve festivalske događaje je besplatan.

Pozvamo Vas da nam se pridružite i na Panel diskusijama koje će se održati u Kinu Meeting Point (ulica Hamdije Kreševljakovića 13) od 13:00 sati u sljedećem terminima:

07.06.2020.: Panel o procesu nastanka video igrica

Panelisti: Sloven Anzulović, Ivan Ramadan, Amar Zubčević

13.06.2020.: Panel o YouTube kulturi

Panelisti: Adnan Cerić, Namik Đulić

20.06.2020.: Panel diskusija o produkt dizajnu

Panelisti: Miran Lazić, Ena Dujmović, Zlatko Tanović

Dobro nam došli!

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU