Chipoteka.hr – recenzija web trgovine Chipoteka

Nema puno trgovina koje se mogu pohvaliti s tri desetljeća iskustva. Počeli su kao dućan s elektroničkim komponentama, a danas se nalaze u osam gradova te kao online webshop Chipoteka.hr. Relativno često kupujem online, a novce trošim uglavnom na iste stvari koje Chipoteka drži u izlogu. Svejedno, nikad nisam kupovao kod njih i koliko se sjećam, tek sam jednom ili dva puta uopće bio na njihovom shopu.

Što Chipoteka.hr nudi?

Još uvijek su, nakon tolikih godina, vodeći na tržištu za elektroničke komponente i elektromehaniku. Vremenom su narasli i jako proširili ponudu. Pogledom na glavni izbornik dobit ćete sliku što je sve u ponudi. Tek je djelomično koristan jer se neki proizvodi nalaze u više kategorija, dok je filtriranje neprecizno i u nekim slučajevima daje krive rezultate. Ako ste ikad bili u Chipoteci, primijetit ćete kako im je webshop puno slabije popunjen sadržajem nego police u trgovinama. Ali ovo je boljka koja se provlači kroz gotovo sve recenzije trgovina koje sam do sada radio, iznimka su samo one koje su u potpunosti okrenute poslovanju putem interneta.

chipoteka.hr - recenzija web trgovine chipoteka
chipoteka.hr - recenzija web trgovine chipoteka

Ispod izbornika vrti se šareni slider, za kojeg preporučam da ga prelistate. Ondje su istaknute najbitnije akcije na stranici odnosno roba koja se najviše traži, pa ako ste u potrazi za povoljnim mobitelom ili tv-om, tu ćete ga naći. Ostatak stranice jasno je raspodijeljen: lijevo se nalazi banner s oznakom kategorije, a desno od njega su nabrojani proizvodi koji tu pripadaju. Koncept stranice podsjeća na onaj na Smartus.hr (ili obrnuto), s tim da ovdje kategorije nisu fiksne. Mijenjaju se zajedno s aktualnom ponudom i predstavljene su naslovima kao što su ‘Čišćenje zaliha’, ‘Akcija zadnjih komada’ i slično. Na samome dnu je popis fizičkih dućana s osnovnim informacijama poput adrese i radnog vremena.

Pametni telefoni i gadgeti

Chipoteka na više mjesta reklamira pametne telefone na početnoj stranici, što i ne čudi budući da su među najtraženijom robom uopće. Stoga iznenađuje relativno skromna ponuda od sedamdesetak modela, od kojih su neki stari preko dvije godine. Toliko je star i podnaslov kategorije, koji ponosno ističe kako nude najmodernije uređaje iz 2019. godine.

chipoteka.hr - recenzija web trgovine chipoteka
chipoteka.hr - recenzija web trgovine chipoteka

U vrijeme ekspanzije kineskih proizvođača smartfona, često se čulo za Doogee ili Ulefone. Chipoteka ih još uvijek nudi, uz već provjerena imena poput Samsunga. Xiaomi i Redmi se podrazumijevaju, dok Realme polako, ali sigurno uzima njihov dio kolača u best-buy kategoriji. Ako želite pronaći mobitel po svom ukusu, od filtera ćete imati slabo koristi. Proizvodi se uopće ne mogu poredati od skupljeg prema jeftinijem, dok iz nekog razloga postoji opcija pretrage mobitela predpotopne dijagonale od 3 do 4,5 inča. Bilo što složenije (tip ekrana, baterija, punjenje…) jednostavno ne postoji. Pametni satovi dobro su popunjeni, a predvode ih Garmin i Samsung. Brandovi su u nekim slučajevima ispremiješani i krivo označeni, a sličan je slučaj i s fotoaparatima.

Televizori, računala i bijela tehnika

Potrošačka elektronika nije jača strana ovog webshopa, što se može vidjeti i po ponudi televizora. Ima ih manje od 40, što je zapravo dobro s obzirom na beskoristan filter, kojeg sam ranije spomenuo. Ako želite kupiti televizor ovdje, morat ćete ih pregledati redom. S druge strane, imaju najbolji i najdetaljniji opis proizvoda kojeg sam do sada sreo, čak i linkove na informacijski list proizvoda i njegovu energetsku naljepnicu. Ali što to vrijedi, kad je tako opisano samo nekoliko proizvoda. Ostali imaju ili samo osnovne informacije, ili je ekipa s Chipoteke kopi-pejstala reklamne materijale proizvođača od kojih nema puno koristi.

chipoteka.hr - recenzija web trgovine chipoteka
chipoteka.hr - recenzija web trgovine chipoteka

Ponuda laptopa je jako dobra, ima ih gotovo stotinu. Ali to znači mukotrpnu pretragu za onim pravim, zbog onog filtera. Pro tip: slaganje po cijeni od veće prema manjoj je beskorisno i rezultira pravim cušpajzom. Ali zato od manje prema većoj funkcionira.

Više s Geek.hr: Reolink Argus PT nadzorna kamera [RECENZIJA]

Bijela tehnika ima slabo popunjene kategorije. Hladnjaka uopće nema i zapravo cijeli ovaj dio stranice djeluje otužno. Treba ga ili popuniti s odgovarajućim artiklima, ili u potpunosti ukloniti.

Profesionalna elektronika

Elektronika i elektroničke komponente je ono s čim je Chipoteka nekad davno počela. To je i dalje u ponudi, a sudeći po sadržaju webshopa, dalo bi se zaključiti da samo od toga žive. Ove su kategorije, naime, najbolje popunjene od svih. Niti ovdje nije sve idealno jer je filter jednako beskoristan, a opisi po principu toplo-hladno baš kao i kod ostalih proizvoda.

chipoteka.hr - recenzija web trgovine chipoteka
chipoteka.hr - recenzija web trgovine chipoteka

Kako kupiti na Chipoteka.hr

Kupljenu robu na Chipotekinom webshopu možete plaćati na sljedeće načine:

  • jednokratno karticama Premium Visa(bivši American Express), Mastercard, Visa ili Maestro
  • beskamatno do 10 rata Premium Visa (American Express)
  • beskamatno do 24 rate Mastercard (ZABA)
  • gotovinom, ako se odlučite na plaćanje pouzećem
  • internet bankarstvom
  • općom uplatnicom
  • virmanom (ovo vrijedi samo za pravne osobe)

Dostava se vrši na sve otoke i besplatna je za iznose iznad 500 kuna. Ako je iznos manji, naplatit će vam se trošak od 39,00 kn. Isporuku vrši GLS, koji će biti na vašim vratima za dan ili dva. Ako robu kupite do 12 sati, bit će predana GLS-u isti dan.

chipoteka.hr - recenzija web trgovine chipoteka
chipoteka.hr - recenzija web trgovine chipoteka

Prednosti kupnje na Chipoteka.hr

Na Chipoteci ćete naći elektroničke komponente i elektromehaniku kakve na drugim, do sada recenziranim webshopovima nije bilo. Sve ostalo je slabo popunjeno da bi se moglo nešto konkretnije reći. Cijene su korektne.

Nedostaci

Ako je suditi samo po webshopu, Chipoteka.hr nije mjesto gdje ćete potrošiti puno novaca. To se može zahvaliti slabim asortimanom, potpuno beskorisnim filterom proizvoda te slabim i nedovršenim opisima. Ovako poluprazan izlog ne ulijeva povjerenje, a već toliko puta prozvano filtriranje proizvoda dodatno otežava kupnju. Osobno se ne bih predugo zadržavao ovdje.

geek.hr/clanak/chipoteka-hr-recenzija/”>Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU