Cijela Srbija u potrazi za dvogodišnjom djevojčicom, prvi put aktiviran Amber Alert

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 14 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora u Srbiji.

Prvi put u Srbiji pokrenut je sustav Amber Alert (“Pronađi me”) koji služi za hitno obavještavanje javnosti u slučajevima nestanka djece.

U potragu je uključena policija, vatrogasci-spasioci, pripadnici GSS i brojni građani, a koriste se i dronovi s termovizijskim kamerama.

Potragu su u noći s utorak na srijedu otežavale niske temperature, kiša koja je padala tijekom dana, kao i nepristupačan teren na kojem je djevojčica nestala.

Hitno obavještavanje podrazumijeva slanje poruke o nestanku maloljetne osobe, sa svim relevantnim informacijama i to prekidom TV i radio programa, slanjem SMS-a svim građanima preko njihovih mobilnih operatora, prikazima na ekranima na auto-cesti, zračnim lukama, željezničkim i autobusnim stanicama, prenosi RTS.

Dvogodišnja Danka smeđe je kose, smeđih očiju, visine oko 85 centimetara, a na sebi je u trenutku nestanka imala ljubičaste hlače, maslinasto zelenu jaknu, crne tenisice i kosu vezanu u rep.

Predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i inicijator uspostavljanja ovog sustava Igor Jurić pozvao je sve građane Srbije koji imaju neku informaciju u vezi s nestankom djevojčice Danke Ilić u okolini Bora da se obrate nadležnim organima. 

(www.jabuka.tv)

www.jabuka.tv

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU