CIK BiH: U KS-u vodeće načelničke pozicije pripale ‘Četvorki’ i SDA

 Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) saopćila je jutros nove preliminarne, nezvanične i nepotpune rezultate Lokalnih izbora u BiH

Objavljeni su rezultati za načelnike i gradonačelnike svih općina i gradova u BiH na osnovu 89,72 posto obrađenih glasačkih mjesta. Od ukupnog broja prebrojanih glasova, nevažećih listića je bilo 5,94 posto, a 94,06 posto važećih.

Za skupštine gradova i općina do sada je obrađeno svega 76,69 posto glasačkih mjesta. Od toga je 94,94 posto važećih i 5,06 posto nevažećih listića, objavljeno je na sajtu CIK-a BiH.

Prema jutrošnjim informacijama, u Kantonu Sarajevo u utrci za načelnika općine Centar Sarajevo vodi Srđan Mandić (“Četvorka” – NIP, NS i SDP) sa osvojenih 64,99 posto glasova, za načelnika općine Stari Grad Sarajevo vodi Ibrahim Hadžibajrić (“Četvorka za Stari grad” (NIP – NS – SDP – NBL) sa osvijenih 58,48 posto glasova.

Za načelnika općine Novo Sarajevo vodi Hasan Tanović (“Četvorka” – NIP, NS i SDP) sa osvojenih 67,33 posto glasova, za načelnika općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić (SDA) sa osvojenih 46,55 posto glasova, a za načelnika Ilidže Nermin Muzur (“Četvorka” – NIP, NS i SDP) sa 64,06 posto glasova.

Za načelnika općine Ilijaš vodi Akif Fazlić (SDA) sa osvojenih 51,25 posto glasova, za načelnika općine Hadžići Hamdo Ejubović (SDA) sa osvojenih 55,31 posto glasova, načelnika općine Vogošća vodi Edin Smajić (SDA) sa osvojenih 52,50 posto glasova, a za načelnika općine Trnovo Ibro Berilo (SDA) sa osvojenih 81,19 posto glasova. 

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU