Čika Gagara, Stihomir Klepić i Toši Domaćin na Podcast Meet-Up Zenica

čika gagara, stihomir klepić i toši domaćin na podcast meet-up zenica

Čika Gagara, Stihomir Klepić i Toši Domaćin na Podcast Meet-Up Zenica: “Recept za uspjeh je nikada ne odustati od podcasta ili bilo čega što volite i što vas čini sretnim”

Podcast je u posljednje vrijeme sve popularniji u Bosni i Hercegovini. Mladi iz svih dijelova naše zemlje prate domaće, ali i regionalne podcast emisije i nerijetko se i sami odluče za pokretanje podcasta. Popularizaciji ovog formata u BiH uveliko su doprinijeli i Čika Gagara, Stihomir Klepić i Toši Domaćin, članovi sarajevskog benda Helem Nejse koji, kreirajući različite multimedijalne sadržaje, pomjeraju granice, a koji su, baš zato, bili i gosti #02 Zenica Podcast MeetUp-a.

Sa mladima iz Zenice ali i drugih bh. gradova koji su zainteresovani za ovu formu, na drugom Podcast MeetUp-u razgovarali su o svojoj emisiji “Rejdio Šou”, te o tome kako dobru ideju pretočiti u djelo.

„Teško je reći kako napraviti dobru priču jer to ni mi baš ne znamo ali ono što je sigurno bio fokus naše priče je to da kada imate neku ideju i volju za rad i kada nešto želite, da budete ustrajni i da nikada ne odustajete“, istakao je Stihomir Klepić iz Helem Nejse.

Mlade iz Zenice ali i cijele Bosne i Hercegovine zanimalo je koji je to recept za uspjeh u multimedijalnom i medijskom prostoru koji se svakodnevno mijenja, te šta je potrebno za kreiranje dobrog podcasta.

čika gagara, stihomir klepić i toši domaćin na podcast meet-up zenica

„Nisam ja siguran koliko smo mi donijeli ili prenijeli recept za dobar podcast. Otprilike smo ispričali ono što mi radimo i čime se bavimo i pristupe koje mi koristimo da bismo nešto uradili. Ovo što mi radimo, što dajemo i poklanjamo ljudima, je ono za šta mi živimo. Recept za uspjeh je isključivo rad na nečemu što te vozi, što voliš“, rekao je Čika Gagara iz sarajevskog benda Helem Nejse.

Toši je istakao da je za njih podcast bio nekako prirodan slijed.

„Imali smo radijsku emisiju iza sebe i nekako smo iscrpili taj radijski koncept i to je bio naš korak dalje. Uvijek smo težili tim multimedijalnim sadržajima. Zapravo smo sami od sebe multimedijalna ekipa i cilj nam je uvijek da napredujemo. Kako znamo i umijemo“, dodao je Toši iz Helem Nejse.

Današnji “Zenica Podcast Meet Up” dio je aktivnosti koje se provode u sklopu projekta Podcast Jam; First Station Zenica, čiji je cilj povećati saradnju i umrežavanje mladih koji vole podcast, te u konačnici i kreiranje PRVE OMLADINSKE podcast platforme u Bosni i Hercegovini.

Kreiranju omladinske podcast platforme BiH prethodit će i prvi PodCast Fest Zenica 2021 koji će se održati na ljeto ove godine, a nakon šest podcast MeetUp-ova koji će ugostiti mnoge poznate podcast hostove i profesionalce iz zemlje i regiona.

„Pričamo o važnim temama i okupljamo mlade koji se bave podcastom. Cilj nam je da stvorimo mrežu kreatora i podcast domaćina, a sve da bi mogli razmjenjivati iskustva i pomoći onima koji se bave ili se tek žele početi baviti ovim“, pojasnila je Ena Čaušević, urednica medijskih sadržaja projekta Podcast Jam; First Station Zenica.

Više informacija o Zenica Podcast Meet-Up’s možete pronaći prateći Radio Active na društvenim mrežama.

Projekt se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU