CineStar Cinemas /Uskoro otvara potpuno renovirano kino u Zenici

ZAGREB/ZENICA – 07.12.2019. – Decembar je tradicionalno mjesec radosti i darivanja, a ovog decembra CineStar Cinemas posebno će obradovati ljubitelje filma u zeničkoj regiji koji će u potpuno preuređenom prostoru nekadašnjeg kina Ekran imati prilike uživati u najvećim filmskim hitovima današnjice. CineStar Cinemas, najuspješniji i najveći regionalni kinoprikazivač, od polovine decembra zeničanima poklanja 3 moderno opremljene kino dvorane sa preko 300 prepoznatljivih i udobnih CineStar sjedišta, uključujući i ljubavna sjedišta.

U protekla dva mjeseca izvršeno je kompletno preuređenje enterijera i tehnička nadogradnja sve tri dvorane kina u Family centru Ekran kako bi prostor zadovoljio CineStar standard s pet zvjezdica. Osim interijerske renovacije, prilagođava se nagib tribina te ugrađuje novi realD3D sistem svjetski poznatog proizvođača, koji će podići kvalitetu 3D prikaza slike te će posjetioci imati osjećaj da su u središtu radnje filma. Sve tri dvorane nadograđuju se sa Crown digitalnim pojačalima te JBL zvučnicima nove generacije. Snaga i kvaliteta zvuka podiže se na visoki nivo koji će se osjetiti u svakom sjedištu u dvorani.

Ovo će biti potpuno novo iskustvo za ljubitelji filmske umjetnosti jer kina s pet zvjezdica specifična su po enterijeru, udobnosti i kvaliteti opreme koja uživanje u filmu podižu na najviši nivo.

Pored vrhunskog kino repertoara, posjetioci će uskoro moći uživati i u poznatim CineStar uslugama poput on-line prodaje ulaznica, CineSrijede – najpovoljnijeg dana u sedmici, Cinelady projekcija za žene, Loyalty programa i Family paketa koji osiguravaju uštede, te brojih sadržaja poput proslava rođendana i matineja, a na prvi dan otvorenja pripremaju iznenađenje za građane.

CineStar Cinemas je najveći kino lanac u Bosni i Hercegovini i regiji, a otvorenjem kina u Zenici popeće se na broj od ukupno 23 multipleks kina koja raspolažu sa 145 digitalnih dvorana i preko 23.000 sjedišta koja godišnje posjeti oko 5 miliona posjetilaca. Prvi multipleks u Bosni i Hercegovini, CineStar Mostar otvoren je 2012. godine, s ukupno 5 dvorana i 700 sjedišta. Nakon Mostara, uslijedilo je otvorenje i druga dva multipleksa: CineStar Bihać 2014. godine sa 6 kinodvorana i 834 sjedišta, te CineStar Tuzla 2016. godine sa 5 kinodvorana i 789 sjedišta. CineStar 4DX Delta Planet u Banjaluci svoja vrata otvorio je početkom ove godine s ukupno 6 dvorana i 725 sjedišta.

U junu ove godine Međunarodno udruženje kinematografa (UNIC) proglasilo je CineStar Cinemas najboljim kinoprikazivačem u Evropi u 2019. godini jer predstavlja pravi primjer kompanije koja iznova podiže ljestvicu u industriji i ostvaruje konstantan rast. Nagrada ‘International Exhibitor of the Year’ dodjeljena je upravi Blitz-CineStara za izuzetnu predanost u pružanju najboljeg mogućeg kino doživljaja svojoj publici, stavljajući u prvi plan stalnu inovaciju, čime su postali jedan od vodećih i najbrže rastućih kino lanaca u regionu i Evropi. Više informacija kao i on line kupovina ulaznica dostupna je na CineStar web stranici www.cinestarcinemas.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU