ČINI SE DA JE DEFINITIVNO: Alcaraz neće na OI?!

Drugi tenisač svijeta Carlos Alcaraz nije blistavo završio ovu sezonu.

Forma će ipak doći, ali za njega je trenutačno veći problem što se na kraju godine sa svojom reprezentacijom nije našao na završnom turniru Davis Cupa, poput ostalih vrhunskih igrača.

Naime, nakon US Opena otkazao je nastup u grupnoj fazi ovog natjecanja, što se odrazilo na rezultate pa se Španjolci nisu niti plasirali u nokaut fazu koja se također igra kod njih, u Malagi, na njihovom domaćem terenu. polje u Valenciji.

Na taj je način Alcaraz ostao bez mogućnosti ispuniti uvjet za nastup na Olimpijskim igrama, budući da dvije godine prije Igara nije nastupio u Davis Cupu. Uvjet su samo dvije utakmice tijekom olimpijskog ciklusa, ali barem jedna mora biti u drugoj polovici ciklusa.

Budući da je sada jasno da Španjolska neće igrati kvalifikacije u veljači, ali će dobiti prostornu pozivnicu za završni turnir sljedeće godine, Alcaraz ne može zadovoljiti taj uvjet.

Moglo se čak očekivati ​​da će Španjolska samo zbog toga igrati kvalifikacije, ali to se neće dogoditi. Alcaraz također ne ispunjava uvjete koji dopuštaju iznimku, no ostaje za vidjeti hoće li “posebno” tumačenje pravila možda dovesti do toga da mladi tenisač zaigra u Parizu, na terenima Roland Garrosa.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU