Članovi skupštinske komisije posjetili Veterinarsku stanicu Sarajevo i ponudili pomoć u podizanju usluga na viši nivo

Članovi Komisije za poljoprivredu, šumarstvo, vodoprivredu i prehrambenu industriju Skupštine Kantona Sarajevo posjetili su KJP Veterinarska stanica Sarajevo kako bi se informisali o problemima, prilikama za poboljšanja rada usluga javnih ustanova te ponudili podršku i pomoć.  

 Iz Veterinarske stanice posebno su istakli problem radnih sporova iz prihoda 2012-2015. godina, koji su prošle godine preduzeće koštali 480.000 KM, uz stalnu prijetnju blokade računa. To, kako je rečeno, ugrožava obavljanje njihove djelatnosti, koja je stup javnog zdravlja. 

„Tokom posjete vidjeli smo pozitivne promjene u vidu poboljšanja kvalitete usluga. Dio prostorija je preuređen i nabavljena je najsavremenija oprema za dijagnostiku i liječenje. Vidljivo je da se nova uprava odnosi domaćinski prema ovom preduzeću koje je godinama uništavano. Uprkos tim izazovima, uspješno su prevladali situaciju te su se fokusirali na razvoj i unapređenje, uz podršku Vlade i resornog ministarstva“, navela je ovom prilikom predsjednica Komisije Sanela Klarić.   

Kako dodaje, diskutovali su i o unapređenju i razvoju poljoprivrede u KS, te zaključili da bi popis poljoprivrednih imanja pokazao dobru početnu tačku razvoja strategije unapređenja poljoprivrede, jer bi se konačno znalo čime Kanton raspolaže.

„Ovaj popis pružio bi nam stvaran uvid u trenutno stanje i usmjerio nas prema optimalnim investicijama u granu stočarstva“, navodi zastupnica Klarić.    

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU