Conte: Na kraju sezone ćemo odlučiti o mojoj budućnosti u Tottenhamu

Trener Tottenhama Antonio Conte rekao je da će na kraju sezone razgovarati sa upravom o njegovoj budućnosti u tom fudbalskom klubu i priznao je da njegova ekipa nema temelj za pobjede, nakon što je eliminisana iz Lige šampiona u osmini finala.

Fudbaleri Tottenhama završili su sinoć učešće u osmini finala najelitnijeg evropskog takmičenja pošto su u dvomeču izgubili od Milana ukupnim rezultatom 0:1. Ekipe su sinoć u Londonu odigrale bez pogodaka, 0:0.

Navijači su nakon utakmice zviždali igračima Tottenhama, koji nije osvojio trofej više od 15 godina. Conteov ugovor ističe 30. juna, a klub ima mogućnost da produži saradnju na još godinu dana.

Skay Italia je u januaru prenijela da je Tottenham ponudio Conteu novi ugovor, ali 53-godišnji italijanski trener za sada ne želi da razmišlja o tome zbog čega je tražio od uprave da se pregovori odlože.

“Ovo nije pravi dan da razgovaramo o mojoj budućnosti. Imam ugovor sa Tottenhamom, a klub vrlo dobro zna šta mislim. Sastaćemo se na kraju sezone i donijeti odluku. Situacija je vrlo jasna. Prošlo je godinu i dva mjeseca otkako sam došao i uvijek sam govorio istu stvar – potrebno nam je vrijeme i strpljenje”, rekao je Conte nakon utakmice protiv Milana, prenio je Skay.

On je u novembru 2021. godine preuzeo ekipu sa kojom je bio među četiri najbolje prošle sezone.

“U ovom trenutku nemamo čvrst temelj da budemo konkurentni i da pobjeđujemo. Pokušavamo da radimo i dovedemo prave igrače, pravi temelj i pronađemo rešenje u prijelaznom roku za pravi tim. Imam sjajan odnos sa predsjednikom, ugovor do juna i spreman sam da radim u Tottenhamu. Na kraju će odluka biti donijeta”, dodao je Conte.

On je rekao da mu je žao navijača koji dugo nisu vidjeli trofej.

“Ne možemo da izmislimo pobjedu ili da čekamo čudo za trofej. Morate da gradite i da budete strpljivi. Razumijem da navijači nemaju strpljenja pošto Tottenham dugo nije osvajao trofeje. Ono što mogu da obećam je da će moj tim naporno raditi za ovaj klub i pokušati da napreduje”, naveo je Conte.

Contea je i italijanska televizija upitala za komentar u vezi sa klubom.

“Moj ugovor ističe u junu. Vidjećemo, možda me čak otpuste i prije završetka sezone, ko zna, možda su razočarani”, zakčljučio je.

Beta

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU