Čović posjetio Regionalni odbor HDZ-a BiH Posavina

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nazočio je u pon3edjeljak u Derventi sjednici Regionalnog odbora HDZ BiH Posavina na kojoj je razgovarano o položaju Hrvata u ovom entitetu, aktivnostima i drugim značajnim pitanjima na ovom području.

Sjednicu koja je održana u domu Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”, predvodio je Josip Jerković, predsjednik RO HDZ BiH Posavina i dopredsjednik RS-a, koji je predsjednika Čovića i stranačko izaslanstvo upoznao o projektima koji su na području Posavine realizirani zahvaljujući dužnosnicima HDZ-a BiH s državne, entitetske i lokalnih institucija vlasti.

Istaknuta je i potpora povratku Hrvata u Posavinu, gdje su izdvojena značajna sredstva, kako za obnovu stambenih jedinica, tako i za obnovu crkvi i društvenih domova.

Jerković se zahvalio svima koji su do sada prepoznali potrebe povratnika, a na susretu je razgovarano i potrebitim infrastrukturnim projektima.

Osvrćući se na provedene unutarstranačke izbore u Regionalnom odboru HDZ-a BiH Posavina, Jerković je naglasio kako RO Posavina ima još dosta prostora za širenje svog utjecaja, odnosno potencijala za novi iskorak za dobrobit hrvatskog naroda i ostvarenje njegove pune ravnopravnosti u BiH.

-Puno posla je još pred nama ali samo ustrajno i zajedničkim snagama možemo ostvariti sve zacrtane ciljeve – rekao je Jerković.

Predsjednik Čović izrazio je zadovoljstvo predstavljenim aktivnostima i projektima koji se provode na području Posavine, te je istaknuo da je zajedništvo važno kako bi budućnost Hrvata na ovim područjima bila još bolja.

Dogovoreno je da će se kroz sve razine vlasti, pomoći realizirati svi navedeni projekte.

Nakon sastanka izaslanstvo HDZ-a BiH nazočilo je blagoslovu temelja novog Franjevačkog samostana sv. Marka Evanđelista na Plehanu, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU