1.6 C
Sarajevo
Utorak, 29 studenoga, 2022

Čović: Travnik koji će biti ugodno mjesto za poslovati, raditi i živjeti naš je najveći prioritet

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas je nastavio posjetu Županiji Središnja Bosna u Travniku.

Prvi sastanak održan je u općini Travnik sa predsjedateljicom Općinskog vijeća Vlatkom Lovrinović, gdje se razgovaralo o aktualnim prilikama, projektima, te ukupnom političkom i gospodarskom položaju hrvatskog naroda u ovoj općini.

Predsjedateljica OV Lovrinović predstavila je rad Općinskog vijeća i stanje u općini Travnik. Istaknula je kako općina Travnik iz Proračuna izdvaja minimalno 1 milijun KM za infrastrukturne projekte. Posebice je istaknula projekt vodosnabdijevanja Vlašića, odnosno Galice. Jedan od prioriteta su i povratak i obnova, obzirom da je općina Travnik povratnička općina. “Radimo na stvaranju uvjeta za povratak i ostanak naših žitelja, to nam je garancija za daljnji napredak i budućnost”, istaknula je Lovrinović.

Prilikom sastanka razgovarano je i o realizaciji više infrastrukturnih projekata, gospodarskom razvoju Travnika, koji je oduvijek važno gospodarsko, kulturno i povijesno središte. Uz sve poteškoće i neriješene probleme s kojima se susreću Hrvati općine Travnik uspijevaju se razvijati, istaknuto je, s tim da će za realizaciju određenih infrastrukturnih projekata trebati pomoć i većih razina vlasti.

Nakon održanog sastanka izaslanstvo je posjetilo Katolički školski centar Petar Barbarić, gdje ih je don Željko Marić, ravnatelj i župnik upoznao o viziji i misiji Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“. Don Marić, je govorio o stanju i planovima KŠC-a, te zahvalio predsjedniku Hrvatskog narodnog sabora dr. Čoviću na dosadašnjoj potpori.

  LJETOVANJE U BIH / Nekada hiljade stranih, danas poneki domaći turist

„KŠC je institucija koja ima značajnu ulogu u Lašvanskoj dolini i šire. Ovo je institucija koja ima puno podinstitucija: osnovnu školu, produženi boravak, gimnaziju, a unutar gimnazije dom za djevojke, dom za mladiće, sjemenište… Uspjeli smo vratiti cijelu zgradu i sad nam slijedi obnova. Pred nama je težak projekt, ali uz Božju pomoć i pomoć dobrih ljudi osigurali smo obnovu. Ključno za našu instituciju i povratnike u Travniku jest vrtić. To je dobra poruka da se brinemo za one koji ostaju, posebice za naše najmlađe“, istaknuo je don Marić.

Na kraju posjeta, predsjednik Čović sa stranačkim dužnosnicima održao je sastanak sa Općinskom odborom HDZ-a BiH. Predsjednik stranke u Travniku, ujedno ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u Vladi SBŽ-a Bojan Domić predstavio je stranačke aktivnosti koje se provode na terenu vezane uz pripremu i održavanje Općih izbora u BiH. 

Uz pozitivnu kampanja na terenu, predsjednik Čović je podržao sva nastojanja koja je čuo danas u Travniku. „Poticanje gospodarstva i razvoja, te svih infrastrukturnih projekata naš je najveći prioritet. Imate svu raspoloživu potporu svih većih razina vlasti“, istaknuo je Čović uz izraženo očekivanje da Travnik bude razvijen grad koji će biti ugodno mjesto za poslovati, raditi i živjeti. 

  Potpisan Izborni etički kodeks u Novom Travniku

Današnji boravak Dragana Čovića u Središnjoj Bosni nastavljen je posjetom i obilaskom “Hrvatske bolnice dr. fra Mato Nikolić” gdje je upriličen susret s ravnateljem Mladenom Čuturićem. Ravnatelj Čuturić upoznao je Čovića sa svim aktivnostima koje rukovodstvo bolnice i medicinski stručnjaci provode u nadogradnji usluga i kapaciteta “Hrvatske bolnice dr. fra Mato Nikolić”.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH Čović izdvojio je potrebu kontinuiranog strateškog pristupa u ulaganju finacijskih, tehnoloških i medicinskih resursa kao jednog od ponajvažnijih projekata u Bosni i Hercegovini.

Stranačko izaslanstvo u posjeti Travniku uz predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH Čovića činili su Marinko Čavara, dopredsjednik HDZ-a BiH i nositelj liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, Marina Pendeš, članica Predsjedništva HDZ-a BiH i kandidatkinja za Parlamentarnu skupštinu BiH, Lidija Bradara, članica Predsjedništva HDZ-a BiH , Ilija Nakić, te Radoje Vidović, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Županije Središnja Bosna.

HDZ BiH

www.radiovitez.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU