Crnadak razgovarao sa šefom Kancelarije Savjeta Evrope u BiH Štefanekom

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak razgovarao je na Mrakovici sa šefom Kancelarije Savjeta Evrope u BiH ambasadorom Dragoslavom Štefanekom, a glavna tema razgovora bila je učešće BiH u radu Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, saopćeno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Crnadak i ambasador Štefanek pozdravili su inicijativu da u ponedjeljak bude održana sjednica oba doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj bi trebalo da se raspravlja o imenovanju delegacije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Ambasador Štefanek ponovio je iskreno opredjeljenje Savjeta Evrope da BiH ravnopravno s ostalim članicama ove organizacije učestvuje u radu i odlučivanju unutar njenih tijela.

Ministar Crnadak i ambasador Štefanek zajedno su pozvali sve političke partije da u ponedjeljak imenuju parlamentarnu delegaciju.

U slučaju da BiH propusti i ovaj dodatni rok, bila bi jedina od 47 zemalja članica Savjeta Evrope koja ne učestvuje u njenom ovogodišnjem radu, uključujući i glasanje u izboru novog generalnog sekretara Savjeta Evrope i novih sudija Evropskog suda za ljudska prava.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU