18 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Crnadak zahvalio Čeferinu za brzu reakciju

Nakon pisma koje je ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak uputio predsjedniku UEFA-e Aleksandru Čeferinu zbog pogrešne zastave BiH na postolju trofeja koji se dodjeljuje pobjedniku UEFA Lige Evrope, Čeferin je reagovao na dan finalne utakmice.

U odgovoru ministru Crnatku, koje je poslano na dan finalne utakmice UEFA Lige Evrope – 29. maja, Čeferin je zahvalio Crnatku za reakciju i izvinjava se ljudima u BiH koje je pogrešna zastava na peharu uvrijedila.

Predsjednik UEFA-e je potvrdio u pismu, koje je stiglo u MVP BiH diplomatskim putem, da će slučaj biti riješen do finalne utakmice, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Nakon što se u medijima pojavila fotografija trofeja koji se dodjeljuje pobjedniku UEFA Lige Evrope, a na kojoj se nalazi zastava BiH sa ljiljanima, Crnadak je uputio hitan dopis u kojem je naveo da se radi o zastavi koja simbolizuje samo jedan narod, a vrijeđa druge narode koji žive u BiH.

Ministar je naveo da u BiH žive Srbi, Bošnjaci, Hrvati i ostali, te da je zastava na postolju pehara korištena tokom rata u BiH – od 1992. do 1995. godine. 

Podsjetio je da je BiH zvaničnu zastavu dobila 1998. godine i zamolio da se prije finalne utakmice ona utisne u postolje pehara.

- Oglašavanje - crnadak zahvalio čeferinu za brzu reakciju

Crnadak je zahvalio Čeferinu za razumijevanje i brzu reakciju, uz želju za nastavak i unapređenje sportske saradnje.

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima