Crvena zvezda je izvijestila javnost da je podmirila dio poreznog duga

Košarkaški klub Crvena zvezda je u posljednjih godinu dana javnosti transparentno iznio način poslovanja kao i dugovanja koja ima.

Dug prema državi u vidu poreza je dio tog duga.

S tim u vezi oglasio se i prvak Srbije i ABA lige koji je izvijestio javnost da je dodatno podmirio dio tog duga.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je, kao što je i saopštio, nastavio da izmiruje svoje obaveze prema državi u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima.

KK Crvena zvezda, koji je tokom juna u potpunosti i do najsitnijih detalja objavio svoja dugovanja (koja su isključivo vezana) za PDV i u periodu od 01.01.2021 do 03.06.2022 (iznos za PDV je tada bio 67.335.395,00 dinara) platio sredinom lipnja iznos od 8.582.416,00 dinara ili 72.978,00 eura, a danas je nastavio s plaćanjem poreznog duga, te je uplatio novi iznos od 2.813.588,00 dinara ili 24.000,00 eura.

KK Crvena zvezda je dugi niz godina najtransparentniji klub te je u više navrata (veljača lipanj) javnosti detaljno iznio svoje financijsko poslovanje, a ovom prilikom podsjećamo javnost da je u proteklom razdoblju od 10 godina klub uplatio iznos na ime poreza (koji je uvećan za tri nove uplate) u iznosu od 7.118.565,00 eura!

Očekujemo da će naš primjer slijediti (i to u najkraćem mogućem roku) i ostale pravne osobe navedene u opravdanoj analizi ministra financija Siniše Malog, a koje duguju višestruko veće iznose (u milijunima eura) na ime neplaćenih poreza svojoj državi i građanima Republike Srbije.

KK Crvena zvezda mts djelima, a ne riječima pokazuje zašto je uspješan sportski klub (koji se mogao ponašati kao i drugi u međunarodnim okvirima i sav novac usmjeravati isključivo na teren), a kako je najavljeno, o svim daljnjim aktivnostima, uplatama (koji će biti u skladu s bonitetom kluba) i duga za PDV klub će pravodobno izvijestiti javnoststoji u priopćenju KK Crvena zvezda.


www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU