5 C
Sarajevo
Petak, 9 prosinca, 2022

Crvena zvezda je izvijestila javnost da je podmirila dio poreznog duga

Košarkaški klub Crvena zvezda je u posljednjih godinu dana javnosti transparentno iznio način poslovanja kao i dugovanja koja ima.

Dug prema državi u vidu poreza je dio tog duga.

S tim u vezi oglasio se i prvak Srbije i ABA lige koji je izvijestio javnost da je dodatno podmirio dio tog duga.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je, kao što je i saopštio, nastavio da izmiruje svoje obaveze prema državi u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima.

KK Crvena zvezda, koji je tokom juna u potpunosti i do najsitnijih detalja objavio svoja dugovanja (koja su isključivo vezana) za PDV i u periodu od 01.01.2021 do 03.06.2022 (iznos za PDV je tada bio 67.335.395,00 dinara) platio sredinom lipnja iznos od 8.582.416,00 dinara ili 72.978,00 eura, a danas je nastavio s plaćanjem poreznog duga, te je uplatio novi iznos od 2.813.588,00 dinara ili 24.000,00 eura.

KK Crvena zvezda je dugi niz godina najtransparentniji klub te je u više navrata (veljača lipanj) javnosti detaljno iznio svoje financijsko poslovanje, a ovom prilikom podsjećamo javnost da je u proteklom razdoblju od 10 godina klub uplatio iznos na ime poreza (koji je uvećan za tri nove uplate) u iznosu od 7.118.565,00 eura!

  Košarkaši Slobode u Nikšiću traže prvu pobjedu u ABA 2 ligi

Očekujemo da će naš primjer slijediti (i to u najkraćem mogućem roku) i ostale pravne osobe navedene u opravdanoj analizi ministra financija Siniše Malog, a koje duguju višestruko veće iznose (u milijunima eura) na ime neplaćenih poreza svojoj državi i građanima Republike Srbije.

KK Crvena zvezda mts djelima, a ne riječima pokazuje zašto je uspješan sportski klub (koji se mogao ponašati kao i drugi u međunarodnim okvirima i sav novac usmjeravati isključivo na teren), a kako je najavljeno, o svim daljnjim aktivnostima, uplatama (koji će biti u skladu s bonitetom kluba) i duga za PDV klub će pravodobno izvijestiti javnoststoji u priopćenju KK Crvena zvezda.


www.sportskacentrala.com

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU