Nedjelja, 25 srpnja, 2021

‘Čudovište iz ormara’ Pozorišta mladih Tuzle na ovogodišnjem dječijem festivalu ‘Maslačak’

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Pozorište mladih Tuzle je predstavnik Bosne i Hercegovine na 21. Međunarodnom festivalu dječjih kazališta “Maslačak” sa predstavom “Čudovišta iz ormara”.

“Maslačak” je pozorišni festival koji se održava svake godine u Sisku od 1999. godine sa ciljem razmjene umjetničkih i pedagoških iskustava te poticanja djece na dramski i stvarateljski rad. Ovogodišnji festival će se održati od 6.5. do 11.5. 2019. godine sa ukupno 13 predstava iz Hrvatske, Republike Makedonije, Republike Srbije i Bosne i Hercegovine.

Predstava Pozorišta mladih Tuzle će svoje izvođenje imati u utorak, 7.5.2019. u Kazalištu 21 sa početkom u 10:00 sati. “Čudovišta iz ormara” su rezultat rada polaznika mlađe grupe Dramskog studija za djecu i mlade, te se poruka predstave šaje po modelu “djeca za djecu”. Tekst za predstavu nastao je na osnovu animiranog filma “Monsters, inc” i bavi se dilemama i strahovima djece koja vrlo često ostaju sama u stanovima, kućama, sobama. Njihove misli su ponekad njihov najveći prijatelj, a nekad i najveći neprijatelj. Jednog dana, čudovišta iz ormara su zaboravila zatvoriti vrata od ormara, te se jedna djevojčica ušunjala unutra sa ciljem da otkrije nepoznati svijet. Šta će upoznati? Kako će se izboriti sa nepoznatim? Kako će se vratiti kući?

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Predstava će kod djece osvijestiti kako dolazi do stvaranja predrasuda, koliko je važna spremnost upoznavanja prije donošenja zaključaka i stavova, te u konačnosti podstaći djecu na stvaranje prijateljstva.
Rad sa grupom i režiju predstave potpisuje Amila Beširović, a saradnice su Lejla Sinanović i Samira Mujabašić.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

3 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
3 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas