Čustović: Nadamo se pobjedi protiv Irana

U okviru priprema za novembarski ciklus utakmica, seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će danas obaviti trening na Butmiru koji će propustiti Gojak i Danilović čiji dolazak se očekuje popodne

Svi ostali igrači su u bazi na Ilidži s tim da će jedna manja grupa igrača, oni koji su kasno sinoć stigli ili igrali juče utakmice, obaviti trening u hotelu.

Bez obzira na sve teškoće, kojih nisu pošteđene ni druge reprezentacije, stručni štab bh. selekcije se s optimizmom priprema za duele s Iranom (12.11.), Nizozemskom (15.11.) i Italijom (18.11.) čime se praktično završava ova takmičarska sezona.

Pomoćni trener Adnan Čustović ističe da su već navikli na ovakve situacije zbog problema s koronavirusom, s obzirom na to da su se dešavali izostanci i tokom septembarskih okupljanja.

– Ovo je dobra prilika da igračima iz naše Premijer lige kao i igračima koji su imali manju minutažu, damo priliku da se pokažu u ovim utakmicama. Na njima je da dokažu da je poziv stigao sa dobrim razlogom i da dokažu da mogu biti dio budućnosti bh. reprezentacije – kazao je Čustović.

Kada je u pitanju prvi meč protiv selekcije Irana, trener bh. reprezentacije ističe da su upoznati s protivnikom, koji u posljednje vrijeme, kako kaže, nije imao zapažene rezultate. Smatra da Iranci imaju bolji napad, nešto slabiju odbranu, ali naglašava da je cilj da se pobijedi u ovom prijateljskom meču.

Susret s Iranom poslužit će kao dobra provjera uoči posljednje dvije utakmice u Ligi nacija.

– Još imamo mogućnost da ostanemo u toj prvoj jakosnoj grupi koja je možda malo i preteška za nas. To su veoma dobri protivnici od kojih možemo puno naučiti – zaključio je Čustović.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU